Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne leszokni a...

Hogyan lehetne leszokni a káromkodásról?

Figyelt kérdés

Írásban sokkal bővebben, szebben tudok fogalmazni, azonban szóban nagyon gyakori az, hogy mondok trágár szavakat, van amikor minden 3. szavam egy trágár szó, és a legtöbbször észre sem veszem.

Sokszor előfordul az is, hogy ha nem jut eszembe valaminek a neve azt is egy trágár szóval helyettesítem be. Néha ez szókincshiány miatt is bekövetkezik.

Az utóbbi kijelentésemre megoldás lenne-e az hogy elkezdjek olvasni könyveket? (Hallottak alapján az sokat segíthet)

2022. nov. 25. 00:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
Fszom tudja.
2022. nov. 25. 00:57
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Próbáld apránként "lecserélni" a trágár szavakat.
2022. nov. 25. 01:04
 3/13 anonim ***** válasza:
Az olvasás mindkettőre jó ötlet. Amúgy van ez a befőttes gumit húzogatni a csokódon a káromkodásért. Igazából az is hatásos. Az pont egy olyan fájdalmat ad, ami hatásosan segít a leszokásban.
2022. nov. 25. 01:32
 4/13 anonim válasza:
78%
Olvasás. Én mindig szabadszaju voltam nem féltem kimondani ami a számra jött, ezzel nem gondolom h volt bármi baj ilyen vagyok. De atment ez a dolog nálam is hogy kotoszonak karomkodast használtam raadasul nő vagyok , borzasztoan undorító. Sok sok olvasás ami segített. Ha nem vagy olyan aki elovesz egy könyvet, olvass cikkeket rengeteget olyan témákról amik érdekelnek téged
2022. nov. 25. 01:40
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem az segített nagyon sokat amikor bőrdzsekis rocker lazagyerekként megszerettem egy rendes lányt. És hát egy ilyen lánynak nem úgy udvarlunk, hogy kígyó-béka folyik a sáznkból.

Ahogy tanárok előtt is olyan stílust veszel fel, hogy automatikusan szűröd a trágár szavakat, így a lány előtt is az emberi nyelvezethez kötöttem magam. És összejöttem a lánnyal és sok időt töltöttünk együtt, szóvla sok ideig beszéltem káromkodás nélkül:D És le is sozktam:D

Persze néha a kanhétvégék végefelé azon kapom magam, hogy mocskosabba szám, mint a másnaposságtól telefosott WC:D De rájövök, hogy tök céltalan, értelmetlen és egyből elkezdek korrigálni.

Nem nagy tanács, tudom, de ja, próbálj több időt töleni olyanokkal, akik nem használnak trágár nyelvezetet és nem is nézik jó szemmel ha te úgy beszélsz. Ha a közvetlen környezeted is csúnyán beszél, baromi nehéz dolgod lesz.

2022. nov. 25. 01:50
 6/13 anonim ***** válasza:

Az olvasás jó ötlet, és nagyon nem mindegy a közeged.

Csinálj egy perselyt, amibe bedobsz adott összeget, ha káromkodnál, kérd meg a családodat, párodat, munkatársaidat, hogy figyelmeztessenek, ezt fordítsd pld. jótékony célra, azt nem ajánlom, hogy ebből gyűjts magadnak, mindenképp másokra fordítsd.

2022. nov. 25. 02:01
 7/13 anonim válasza:
Utolsonak. Ha valaki tényleg eszrevetlenul karomkodik nem jó dolog ez. Próbáltam első nap 5000ft ment bele (50ft 1 csúnya szó) egyreszt a fizetésem kerhettem volna a perselybe, masreszt ha észre se veszi az ember raadasul a környezete is ugyan ez akkor fel se tűnik...
2022. nov. 25. 02:07
 8/13 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon visszataszító tud lenni ha egy nő nagyon sokat káromkodik. Nah jó, akkor is ha férfi az illető. Nem szeretnék kirekesztő lenni.
2022. nov. 25. 02:08
 9/13 anonim ***** válasza:

7-es Ezek szerint mégis csak jó dolog. A következő hónapban, ha tartod magad, nagyon fájt volna, ha nincs ételre, rezsire. A környezet meg hidd el, röhögve figyelmeztet, a legmocskosabb szájú is.

Az 50Ft jó rég lehetett, te meg ezek szerint kötőszóként használod a b+-et.

2022. nov. 25. 02:42
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, bazdmeg.
2022. nov. 25. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!