Miért akadnak ki sokan azon, ha valaki megveszi a 30 ezres Lidl játékkonyhát karácsonyra?
Azért ebbe a kategóriába írom, mert úgy látom, a többség ilyen gazdasági helyzethelző eszközként kezeli ezt a kiskonyhát :D
Több cikk is szembejött velem arról, hogy milyen hamar elfogytak a kiskonyhák, mire mindenki cammog a cikkek alatt, hogy ennyit a válságról, van az embereknek pénze, másnak bezzeg enni sincs mit a fa alatt, az ő gyereke biztos nem kap ilyen értékben ajándékot, de tele vannak egyesek, milyen felesleges akkora ajándékot venni, miért sír itt mindenki a drágulások miatt, blablabla....
Én nem értem, miért olyan meglepő, hogy van, akinek belefér 30 ezer forint. Mi is ezt vettük karácsonyra, mert amúgy is játékkonyha volt a terv, és ilyen van már máshol a családban, jó minőségű, bírja, hogy strapálják a gyerekek. De nem érzem, hogy ettől tele lennénk.
Évközben szimplán tudatosan költünk, nem iszunk, nem cigizünk, nem tartunk fent 2 kicsit, satöbbi, így ha gazdagok nem is vagyunk, de belefér megvenni ezt a kiskonyhát. Ettől függetlenül nyilván másnak nem.
Csak a logikát nem értem, miért van így kiakadva rajta mindenki 🤣
"Mert egyszerűen felesleges, akkor is, ha telik rá."
. Talán a szülők majd eldöntik, hogy felesleges-e. Csak jobban ismerik a gyereküket, mint Te, hogy így kijelentsd, hamar megunja.
"Mert egyszerűen felesleges, akkor is, ha telik rá. Hamar megunja a gyerek"
Csupa közhely lett a kommented.
Egyrészt, nem minden gyerek unja meg hamar, mint írtam, van a családban máshol, 3 gyerek játszik vele évek óta. Nem is értem, honnan szedted ezt a hülyeséget.
Másrészt, miért hinné bárki, hogy csak drága játékokkal lehet boldoggá tenni egy gyereket, mert esetleg van 1-2 drágább játéka is? Abszurdum. Az enyémnek sosem volt ilyen drága játéka, sőt sok játéka sincs az átlag gyerekhez képest, mégse hiszem, hogy egy ilyen játéknak most ne tudna örüln.
Elég sok ember azt hiszi, hogy csak drága játékokkal lehet boldoggá tenni a gyereket és aztán ő a szuper szülő. Volt egy kérdés valamelyik nap a gyerekvállalás kategóriában, hogy a gyereke kifestőt és filceket kért, és teljesen ki volt akadva anyuka, hgpy ez semmi, ezt csak nem teheti a fa alá. Ő, miért is nem? Miért méret, mennyiség és ár szerint mérjük a karácsonyt?
Az a baj ezekkel a Lidl-s cuccokkal, hogy a legtöbb ember úgy veti rá magát, mint egy hiéna, lásd például overálok, egymást tápos a, hogy márpedig nekem is lesz.
Amúgy egy komment re reagálva, nem, nincs az embereknek pénze, csak erőn felül költ, hogy nehogymár 3 db kifestőt tegyen a fa alá. Nonszensz.
Süt az egész kommentedből az irigység. "Nekem szegények voltak a szüleim," Én megmondtam, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitású a legtöbb magyar.
Figyelj, én 1990-ben születtem.
Mikor 5 éves voltam szüleimtől kaptam egy Matteles Barbie-házat. Ez akkor egy havi fizetésnek felelt meg az ára, és a szüleim egyáltalán nem voltak gazdagok. Meguntam? Nem. Sőt. 30 évesen, tehát 2 évvel ezelőtt, elkezdtem Barbie-kat gyűjteni az eddigiekhez, és most szeptemberben volt egy Barbie-kiállításom a helyi könyvtárban, ami sikeres volt.
Ami neked felesleges, az másnak nem. Számomra a dohányzás például felesleges, mégis több millióan szívják.
A szülő jobban ismeri a gyereként, mint te.
Mert egy játékkonyha nem lehet kreatív? Ne a saját, begyöpösödött felnőtt agyaddal gondolkozz, könyörgöm!
Ja, és anyukámmal rengeteget Barbie-ztam, különböző szerepjátékat játszottunk. Az, hogy veled nem foglalkoztak a szüleid, attól még nem kéne így viselkedned.
A legtöbb ember napról napra él és itt a gyakorin a nyomorultak azaz a 90% irigy!
Irigy mert itt verik a faszukat mert nincs egy rendes életük!
Aki meg nem hajlandó tenni azért hogy jobb élete legyen az csakis magára vessen :D
Nehogy már az legyen a szar aki anyagilag jól áll :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!