Miért akadnak ki sokan azon, ha valaki megveszi a 30 ezres Lidl játékkonyhát karácsonyra?
Azért ebbe a kategóriába írom, mert úgy látom, a többség ilyen gazdasági helyzethelző eszközként kezeli ezt a kiskonyhát :D
Több cikk is szembejött velem arról, hogy milyen hamar elfogytak a kiskonyhák, mire mindenki cammog a cikkek alatt, hogy ennyit a válságról, van az embereknek pénze, másnak bezzeg enni sincs mit a fa alatt, az ő gyereke biztos nem kap ilyen értékben ajándékot, de tele vannak egyesek, milyen felesleges akkora ajándékot venni, miért sír itt mindenki a drágulások miatt, blablabla....
Én nem értem, miért olyan meglepő, hogy van, akinek belefér 30 ezer forint. Mi is ezt vettük karácsonyra, mert amúgy is játékkonyha volt a terv, és ilyen van már máshol a családban, jó minőségű, bírja, hogy strapálják a gyerekek. De nem érzem, hogy ettől tele lennénk.
Évközben szimplán tudatosan költünk, nem iszunk, nem cigizünk, nem tartunk fent 2 kicsit, satöbbi, így ha gazdagok nem is vagyunk, de belefér megvenni ezt a kiskonyhát. Ettől függetlenül nyilván másnak nem.
Csak a logikát nem értem, miért van így kiakadva rajta mindenki 🤣
"Csak a logikát nem értem, miért van így kiakadva rajta mindenki"
. De ki az a mindenki? Vagy ha mindenki ki van akadva, akkor ki az, aki megveszi?
Amúgy vicces lenne ezért kiakadni, miközben pl. itt az 'Elektronikus eszközök' kategóriában általános konszenzus, hogy 300 ezer alatt nem éri meg mobiltelefont venni. Másrészt 30 ezer forint egy fából készült játékkonyháért NAGYON jó ár.
Két hete a gödöllői Karácsonyházban 22 ezer forintot hagytam ott, abból 15 ezer egy karácsonyi manó volt.
És akkor most mi van?
A magyaroknak van pénzük, állandóan tele vannak az üzletek, csak sírni és panaszkodni, na meg irigykedni a legkönnyebb. Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér.
Mivel különböző anyagi helyzetek vannak, ezért nem kéne irigykedni a másikra. De hát Magyarországon vagyunk, magyarok vagyunk, és itt az a divat, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Azt az energiát, amit sokan az irigységbe ölnek, sokkal hasznosabbra is tudnák fordítani.
Cammog? Az nem "lassan gyalogol, bandukol, baktat, slattyog"ot jelent?:D Mm nem kötekedésből, lehet az ország másik felén így mondjuk, csak meglepődtem:D De akk mi a pontos jelentése?
Egyébként ez csak a szokásos demagógia az emberek részéről. Van egyben 30ezer forintod, tehát te újgazdag vagy.:D Pedig azért.... elvileg illene alsóhangon ennyit megtakarítani havonta. Persze a pénz nem mindig illem kérdése. De a középosztálynak igenis van annyi pénze, hgoy meg tudjon engedni magának egy ekkora kiadást.
Jogos, te sem pattogsz azok miatt akik telefont 200.000ért megveszik a gyereknek karácsonyra!😀
Eleve minél szegényebb valaki, annál többet jelent neki a 30 ezer forint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!