Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Éveken át gyűjtögetsz hogy...

Éveken át gyűjtögetsz hogy gyereket tudj vállalni, de semmit nem ér a pénzed. Közben már elég idős is vagy. Mit tennél?

Figyelt kérdés

Gyűjtögetsz évről évre, közben már a harmincas éveid közepén vagy, viszont az infláció és az értéktelen bérek elviszik az egészet. Pedig ezért dolgoztál hosszú éveken keresztül.

Bizonyos hogy korábban nem volt ennyire "félő" gyereket vállalni mint mostanában.

Elengednéd a gyerek témát vagy szülnél, és lesz ami lesz?

2022. nov. 10. 11:27
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
7%

"Gyűjtögetsz"

Én már itt elakadtam.

Egyedül gyűjtögetsz? Egyedül hogyan akarsz babát? Szűznemzéssel? Vagy addig gyűjtöd az egyéjszakás kalandokat, amíg valakitől összejön?

2022. nov. 10. 11:32
 2/37 anonim ***** válasza:
88%
Soha nem szülnék "lesz ami lesz" alapon. Minden gyereknek kijár, hogy normális körülmények között nőjön fel, ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy van mit ennie, és meg tudom venni neki a gyógyszert ha úgy van. Arról nem is beszélve, hogy ha betegen születik, semmiképp sem szeretnék csak azért lemondani róla, de ha nem tudom kifizetni az orvosi kezeléseket, akkor muszáj lenne. Amibe belehalnék lelkileg, és esélyes hogy a gyerek is. Valószínűleg vagy továbbképezném magam, hogy nőjön a fizetésem, vagy megfontolnám a külföldre költözést.
2022. nov. 10. 11:33
 3/37 anonim ***** válasza:
66%

A gyerekvállalás nem csak a pénzről szól, és sosem jön el a tökéletes pillanat.

Aki "gyűjtöget"(?), hogy gyereket tudjon vállalni, annak szerintem sosem lesz gyereke, mert sosem találja elégnek.

2022. nov. 10. 11:45
 4/37 anonim ***** válasza:
31%

A gyerek elsősorban nem pénzkérdés. Persze számít a pénz is, de igazából nem ez a legfőbb szempont.

Az pénzügyi szempontból aggályos, hgoy hova tetted az évek óta gyűjtögetett pénzedet, hogy elinflálódott. Ha már inflációkvöető állampapírba teszed, már akkor elviselhető a dolog, még ha nem is kielégítő. Meghát gondolom milliókról lehet szó, ha több éves megtakarítás... és akkor itt visszatérünk a pénz-gyerek kapcsolathoz, hisz pármillió most is bőségesen elég egy gyerekhez.

Mi az pontosan amire gyűjtesz, Kérdező? És mennyit gondolsz ideális összegnek, amivel már lehet gyereket cisnálni?

2022. nov. 10. 11:50
 5/37 anonim ***** válasza:
85%
Gondolj bele sokan a banknál tartják a pénzüket, lassan hiperinfláció lesz az meg a pénznek a kampeca .
2022. nov. 10. 11:51
 6/37 anonim ***** válasza:
100%
Gyüjtögettünk, befektettünk, némi hitelt is vettünk fel és haladtunk előre. Nem a párna alatt kell tartani és akkor nem jársz így
2022. nov. 10. 11:57
 7/37 anonim ***** válasza:
65%

"A gyerek elsősorban nem pénzkérdés. Persze számít a pénz is, de igazából nem ez a legfőbb szempont."

Hát, ez sajnos így nem merném kijelenteni. A gyereknek nem csak sajátmárkás pelenka meg használt ruha kell, az a legkevesebb, hanem 20 éven keresztül tudni kell finanszírozni egy ingatlant, ahol lakhat, a rezsijét, a normális étkezését, gyógyszereit, egyéb dolgait.

Ha válság van, ha munkanélküli vagy, ha beteg vagy, ha elhagy a párod vagy meghal, bármi történik, két évtizeden keresztül elő kell teremtened erre a pénzt.

2022. nov. 10. 11:58
 8/37 anonim ***** válasza:
100%
7es, de ebben az esetben nem gyerekre gyűjt évek óta, hanem ingatlanra. Azért lássuk be, a kettő nem ugyanaz:D
2022. nov. 10. 12:03
 9/37 A kérdező kommentje:

Na és mivan ha arra gyűjtögettem hogy legyen egy tehermentes ingatlanom? Nem akarnám 20 évre eladósítani magam, s ha ráadásul történne velem valami a gyerek örökölné a tartozást.

De ha ez meg is lenne, az egészet fel kellene újítani, korszerűsíteni, ami manapság megintcsak nem 20 fillér. Már ha van épp szakember aki megcsinálja.

Kellene egy autó is, aminek az árai az egekben vannak, mégha csak egy kis használtautót is engedek meg magamnak. Üzemanyag is drága.

Akkor a gyereknek rengeteg mindent meg kell venni, ami nagyon sok pénzbe kerül. Ezt most nem sorolom fel, de gondolom nyilvánvaló.

Ne mondjátok nekem hogy régebben ilyen márpedig nem volt. Ennyire nem kellett meggondolni a gyerekvállalást mint ma.

2022. nov. 10. 12:07
 10/37 anonim ***** válasza:
100%
8-as, szerint a gyerekre gyűjtést úgy értette, hogy a háttér megteremtésére gyűjt, pl. ingatlanra.
2022. nov. 10. 12:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!