Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki hogyan viseli a mai,...

Gyulu kérdése:

Ki hogyan viseli a mai, napok, hónapok terheit? Hol lehet még spórolni?

Figyelt kérdés
Ha nem tudsz segíteni, ne hátrálj meg.Legközelebb te is kérhetsz tanácsot, véleményt.

2022. nov. 2. 20:52
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Olcsobb receptek, keves futes, dohanyzas/alkohol/folosleges dolgok elhagyasa, kevesebb vizzel zuhanyozni (amig meg csak hideg viz jon, azt felmoso vodorbe engedni, azzal vagy felmosni, vagy WC-t obliteni vele vizeles utan), oblito helyett ecet hasznalata, stb.
2022. nov. 2. 21:00
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Marmint ha erre gondoltal.
2022. nov. 2. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

Nem látok spórolást. Esetleg a fűtésen.

Az biztos, hogy megint lesz egy réteg, aki földönfutó lesz, de a 2/3 megmarad, mert ez a haza érdeke.

2022. nov. 3. 02:34
 4/10 Katona Dius ***** válasza:

Az a helyzet,hogy én eddig is, ahol lehetett spóroltam. Nem vagyok fázós,így mindig alacsonyan ment a fűtés nálam télen. Kaját mindig csak annyit főzök, amennyi 1-2 evés után elfogy, nincs olyan ami megromlik és ki kellene dobni. Villanyt is csak addig oltok, amíg tényleg szükséges. Sosem szerettem feleslegesen folyatni a vizet, igy eddig is csak annyit használtam ami nagyon szükséges.

A baj az, hogy amit így megspóroltunk, azt mindig ráköltöttük a házra. Tavaly vettük év elején és újítgattuk a pénzből, nem tettünk félre,mert haladni akartunk vele amilyen gyorsan csak lehet, minél hamarabb végezzünk, mert ugye hónapról hónapra drágult az alapanyag ár. Na most ott tartunk, hogy többet spórolni max akkor tudok, ha lemegyünk az emberi életszínvonal alá.

Félretett pénz nincs,elment a házra. Annyit drágult az élelmiszer, meg minden,hogy hónap végén alig marad 10-20ezer. Jó esetben. És bár kapunk januárban emelést (már megmondták mennyit), az kb egy 2-3 napra való kaja árát fogja fedezni. Magyarul lóf.sz.

Ennek az lesz a vége,hogy először a kisebb jövedelműek fognak éhen halni (nyugdíjasok, leszázalékoltak,akik csak abból élnek,stb.), utána meg azok is akik megrohadnak a munkában.

Pont valamelyik nap voltam a húsboltban. Idős néni vett olyan 30 dkg daralt húst. Majdnem sírva fizette ki.

Nem tudom meddig megy majd ez. De az biztos,hogy pár évig nem fog normalizálódni a helyzet.

2022. nov. 3. 07:35
 5/10 anonim ***** válasza:

Van egy szint ahol már nem lehet

Első kommemthez: pl.oblito helyett ecet, oke de az ecet is kb már annyi mint egy oblito vagy talán fele annyi ha a lidl arakat nezem, aztan ecettel ugye tudok takaritani meg.

Olcsobb receptet en mar nem nagyon latok, nalunka kenomajas a kicsi 600 ft a nagy 900, szal kevesebbet eszek, futeni eddig is akkor amikor haza ertem kb este 6-7 fele keleskor kikcap

2022. nov. 3. 17:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Reggeli zab kako poral és banánal.
2022. nov. 3. 17:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Kis vizet hozzá kell adni.*
2022. nov. 3. 17:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem egyszerű életem van, mivel nincs gyerek vagy beteg. Jelenleg még nem kell fűtenünk, a ház 20 fokos anélkül.

Kajából is nagyon keveset fogyasztunk az 1 évvel ezelőttihez képest, lejöttünk a kajarendelésről, viszont vettünk egy air friert, ami nagyon pici a sütőhöz képest és nem kell bele olaj.

ahova lehetett eddig is gyalog mentünk, ezután is így lesz.

Véletlenül van napelemünk, így nem kell áramért fizetni, ez egy régi lehetőség volt, most éltünk vele.

A rezsi így is elég magas, (víz, net, szemét stb díjak vannak). Összeségében kb a régi szinten fizetünk vagy kicsit többet, kifejezetten szeretem, hogy nincs nagyon meleg.

2022. nov. 3. 19:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Évekkel ezelőtt felújítottam a házat, mint ha csak pont erre készültem volna. Cserépkályhával fűtök, gázt csak főzésnél és vízmelegítésnél használok. Külső szigetelést csináltattam.

A gázzal nem lesz probléma, a villanyszámla az magas lesz egy kicsit, csak akkor használom a villanyt ha muszáj, ennyi nem tudok mást csinálni.

Az élelmiszer árak, na igen az már nekem is kezd sok lenni. Bizonyos élelmiszereket nem veszek meg. pl... tejtermékek,

Oda figyelek az akciókra, tesco, spar, aldi, penny stb... Mindegyiknél megéri valami. De így is hozzá kell nyúlnom, a tartalék pénzemhez mert máshogy nem fog működni a dolog.

Véleményem szerint, ezt azok fogják nagyon megérezni, akiknek ott van a nyakában a több tíz milliós hitel, vagy akik albérletben laknak, és nincsen spórolt pénzük.

2022. nov. 4. 22:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Spórolni főleg a nagyobb kiadásokon lehet, mint hogy veszünk-e új autót, telefont, házat, egyebet, tényleg szükség van-e rá, valóban megengedhetjük-e magunknak és ha igen, akkor hol, mennyiért, milyet érdemes.

Illetve sokat lehet fogni a TV, internet és egyéb előfizetések, rendszeres kiadások csökkentésén, mint dohányzás, alkohol, üdítő, chips, csoki, mozi, gyorsétterem, hasonlók. Napi egy doboz 900 forintos cigin egy év alatt 300 ezret, 10 év alatt 3 milliót lehet spórolni.

Viszont spórolni csak egy bizonyos szintig lehet, lefaragni tovább nem lehet. Aminek nincs felső határa, hogy az ember mennyi többlet pénzre tud szert tenni. A legtöbb háztartásban vannak felesleges, használaton kívüli dolgok, amik csak a helyet foglalják.

Régi, feleslegessé vált holmik, kinőtt ruhák, egyszer használt játékok, egyszer sem olvasott könyvek, ajándékba kapott felesleges cuccok. Ezeket érdemes öszegyűjteni és eladni őket, hátha van olyan akinek szüksége van rájuk és még mindig olcsóbb nekünk fizetniük érte kevesebbet, mint boltban újat venni még drágábban. Ezzel nálunk csökken a felesleges cuccok kupaca, másnak is spórolunk vele és nekünk is visszajön valamennyi a korábbi kiadásból.

Amivel még többet lehet keresni, az akár fizetés emelés a mostani munkahelyen, akár másod, harmad állást vállalni, vagy jobban fizető munkahelyet keresni. Érdemes hozzá a saját tudásunkat, képességeinket javítani, képezni magunkat, új dolgokat tanulni és keresni a lehetőségeket.

Néhány hasznos olvasmány:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. dec. 12. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!