Adott egy fiatal pár, mindketten alig múltak 30 évesek. Fejenként több mint nettó 1 millát visznek haza, saját okosotthonuk van (csak az elektromos lehúzó többhavi fizum). Hogy a fenébe?
Miért vagy ennyire irigy rájuk? Mindenkinek megadatik a lehetőség a tanulásra, az önfejlesztésre és hogy sokat keressen, esetleg ki lehet menni külföldre dolgozni.
Nem a másiktól kell irigyelni, amije van, a mi életünkből kell kihozni a maximumot.
Na látod kérdező, ők ezért tartanak ott ahol, és te ott, ahol jelenleg. Te ilyen negatív, pesszimista, rosszindulatú vagy, aki mindenkire irigy, aki nem olyan szerencsétlen, mint te.
Mindenki saját maga életének a kovácsa.
Én ismerek mérnököket akik 500ért dolgoznak, de vannak akik többért, nyilván nem szabad megragadnod a szinteden ha nem tetszik!
Van választásod, ha annyira nem tudsz tanulni, menj ácsnak vagy bármilyen jól kereső vállalkozónak, de ahhoz is kell a szakma!
30 éves korára az emberek többségének van 10 év munkatapasztalata, amiből alsó hangon 5-8 szakmai.
Ha egy piacképes iparágban ennyi éved van a munkádban, mondhatni elvárt ez a bér. Ez fejlesztőknél a legtöbb helyen mid-senior/senior bér. Mérnökök, informatikusok, közgazdászok, akik 10 éve a szakmában vannak, megkeresnek ennyit.
Mi a férjemmel még csak 5, illetve én személy szerint csak 3 éve vagyok a szakmában, bruttóban mi is keresünk már ennyit. Ő már 30, nekem még van 4 évem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!