Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A magyarok mikor és miért...

A magyarok mikor és miért igénytelenedtek el ennyire?

Figyelt kérdés

Ez régebben is így volt?

Alapvető igényesség hiányáról beszélek. Értem én hogy sokan minimálbérből élnek, de könyörgöm! Annyi minden van ami ingyenes lenne, vagy viszonylag kevés pénzbe kerülne, és mégse megy! Kocogni a parkban ingyen van, mégis rengeteg az elhízott kövér ember! Összesöpörni a házunk elött szintén ingyen van, mégis rengeteg a szemetes porta. Fogkrém is lenne jóminőségű alig párszáz forintból, de akkor egyesek miért nem használják? Már könyvtárba se kell belépőt váltani, az interneten rengeteg minőségi irodalom elérhető, sőt akár ingyen, és mégsem olvasnak! És sorolhatnám...

Nem értem!

Miért van ez így?

#társadalom #igénytelenség #eligénytelenedés #igényeség hiánya
2022. okt. 25. 20:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
27%

Ahogy néhány válaszból is látszik, a magyar alapvetően egy kifogáskereső, meglehetősen lusta, tájékozatlan nép.

Hogy aktuális legyek: szerinted a magyarok hány százaléka tud legalább egy Oroszországot sújtó szankciót mondani? 5%?

Vagy hány olyan embert ismersz, aki normálisan (sportosan) néz ki? Vagy legalább elméletlen tudja, hogyan kell lefogyni?

A szomorú valóság az, hogy akinek lehetősége lenne, az se csinál semmit, csak az alapszükségleteknek él, tisztelet a kivételnek.

Sztem főleg történelmi okai vannak annak, hogy a magyarok többsége jóval tájékozatlanabb és igénytelenebb, mint egy külföldi, meg hát a többség normális oktatást, nevelést sem kap.

2022. okt. 26. 10:35
 12/15 anonim ***** válasza:

A regényolvasós résszel nem értek egyet.

Én baromi kevés regényt olvasok, így ezt mindig magamra veszem. Sőt, sorozatokat nem is nézek, filmet is ritkán.

Annyi millió dolog van a minket körülvevő világból, ami érdekelhet, amiről lehet olvasni az interneten, akár idegen nyelven is, videókat, dokumentumfilmeket nézni.

Ezekkel mi a baj és miért különb mások által kitalált sztorikat olvasni??

Eközben az emberek a saját testük működésével alapjaiban sincsenek tisztában.

És igen, a testsúly hatalmas részben az étkezéstől függ.

2022. okt. 26. 10:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Ja 12-es voltam.

És igen, idő sincs. Nem, tévézni sincs.

Szerintem gyerekneveléssel alap lenne, hogy az egyik szülő otthon van, vagy részmunkaidőben dolgozik.

Ha mindkettőnek teljes állásban kell dolgoznia, akkor az ebéd menzán, a bevásárlás rendelve, mosogatógép, robotporszívó és néha bejárónő, plusz a lakás van értünk és nem fordítva szemlélet.

Különben NEM! FOG! BELEFÉRNI!

2022. okt. 26. 10:44
 14/15 A kérdező kommentje:

Igazatok van, az étkezés tényleg sokkal erősebben nyom a latban. A mozgás és pl az ingyenes kocogás csupán egy kisebb része. Azonban az elhízás mégis a legtöbb helyen igénytelenségként van kezelve, azon túl hogy rendkívül egészségtelen is. Tehát az alapprobléma megvan ezzel ugyanúgy, legfeljebb az okain lehetne vitatkozni. Szóval itt és most pontosítanék, a kocogás mellé hozzátenném, miért nem étkeznek igényesen, magukra odafigyelve, hogy ne hízzanak el? És értem hogy drágaság van, én is itt élek és vásárolok a magyar boltokban. De 1-1 boltolós utam során rengeteg olyan drága édességgel és káros rágcsával, készételekkel, sörrel megpakolt kocsit látok, amibe ugyanennyi vagy akár kevesebb pénzből rengeteg zöldség, gyümölcs is fért volna. Ott is megvannak az olcsóbb alternatívák, nem avokádóra gondolok hanem pl almára, vagy szezonális dolgokra.

Ki érti ezt.

2022. okt. 26. 10:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem keresek semmilyen kifogást, ÉN szoktam olvasni, sportolni stb.

Ezzel egyidőben megértem, hogy sokaknak nincs erre lehetősége. Persze nézőpont kérdése, biztos van aki szerint az alap alvás, némi takarítás, gyerekkel való foglalkozás, a betevő előteremtése, vagy mondjuk egy betegség az kifogás és fölösleges ezekkel foglalkozni, szerintem nem.

2022. okt. 26. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!