Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nappali tagozatú egyetemi...

Nappali tagozatú egyetemi hallgatóként mennyire lehetséges főállásban dolgozni és élni?

Figyelt kérdés

Jelenleg felnőttképzésben idén érettségizem,egyetemen villamosmérnöki vagy biomérnöki szakot választanám,viszont e mellett dolgoznom kell és inkább a nappali képzést választanám,ha van rá reális esély hogy Összeegyeztethető a mindenapi "normál" élettel.

(Vendéglátásban dolgozon)

2022. okt. 25. 13:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én elvégeztem egy villamosmérnökit. Azok közül akik hozzám hasonlóan, csúszás nélkül végezték el SENKI nem dolgozott, legfeljebb nyáron. Év eleje felé örültünk a minimális szabadidőnek, év közben folyamatosan laborokra, zárthelyikre készülés, beadandók készítése ment. Vizsgaidőszakban is tanultál állandóan. Az első félév volt könnyű, de a fél társaság már ott lemorzsolódott kb.

Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de meglepődnék ha bírnád. Én pl. nem is olyan szakirányba mentem, de több félévet kellett valami hülye hardware-t programozgatni, rengeteg mindennel rabolják az idődet.

2022. okt. 25. 13:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha reggel 8-9től dolgozol 4-5-ig akkor hogy mész be az egyetemi órákra, laborokra?
2022. okt. 25. 13:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen. Ismertem olyat, aki délutáni műszakban dolgozott, de nem sokat aludt így. Ráadásul nem mérnök szakon.
2022. okt. 25. 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem megoldható, hiszen így hogy jársz be kötelező órákra, vizsgákra?
2022. okt. 25. 15:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Rugalmas homeoffice-os félállás megoldható, de már az sem könnyű.

Menj levelezőre, ha mindenképp dolgozni szeretnél teljes állásban.

Egyébként vannak ösztöndíjak, dolgozhatsz félállásban, lehetsz kolis, ha az anyagiak miatt gondolkodsz így. Vehetsz fel hitelt, ezzel a szakkal elvileg gyorsan vissza tudod fizetni.

2022. okt. 25. 17:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet megoldani. Nekem anno így voltak az óráim szinte minden nap: 8-12, 14-16 16-18. Egyedeül a péntek volt szabad, és nem minden nap tartott 18-ig. Esetleg 10-14 14-16, ez jobb nap volt mert nem kellett reggel korán kelni. Egyszerűen még egy félállás sem nagyon fért bele, nemhogy teljes. A mesterképzés ebből a szempontból már jobb volt, sok minden volt tömbösítve.
2022. okt. 25. 19:46
 7/7 anonim ***** válasza:
GTK szakokon félállás lazán mehet, ami már komolyabb odafigyelést igényel ott nem
2022. okt. 25. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!