Nappali tagozatú egyetemi hallgatóként mennyire lehetséges főállásban dolgozni és élni?
Jelenleg felnőttképzésben idén érettségizem,egyetemen villamosmérnöki vagy biomérnöki szakot választanám,viszont e mellett dolgoznom kell és inkább a nappali képzést választanám,ha van rá reális esély hogy Összeegyeztethető a mindenapi "normál" élettel.
(Vendéglátásban dolgozon)
Én elvégeztem egy villamosmérnökit. Azok közül akik hozzám hasonlóan, csúszás nélkül végezték el SENKI nem dolgozott, legfeljebb nyáron. Év eleje felé örültünk a minimális szabadidőnek, év közben folyamatosan laborokra, zárthelyikre készülés, beadandók készítése ment. Vizsgaidőszakban is tanultál állandóan. Az első félév volt könnyű, de a fél társaság már ott lemorzsolódott kb.
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de meglepődnék ha bírnád. Én pl. nem is olyan szakirányba mentem, de több félévet kellett valami hülye hardware-t programozgatni, rengeteg mindennel rabolják az idődet.
Rugalmas homeoffice-os félállás megoldható, de már az sem könnyű.
Menj levelezőre, ha mindenképp dolgozni szeretnél teljes állásban.
Egyébként vannak ösztöndíjak, dolgozhatsz félállásban, lehetsz kolis, ha az anyagiak miatt gondolkodsz így. Vehetsz fel hitelt, ezzel a szakkal elvileg gyorsan vissza tudod fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!