Léteznek "jó" sorozatgyilkosok?
A Dexter c. sorozatról jutott eszembe. Aki nem ismerné, nagy vonalakban arról szól, hogy Dexter, aki a rendőrségnél dolgozik, másodállásban sorozatgyilkos. Viszont nem ártatlan embereken éli ki a gyilkos hajlamait, hanem olyanokon, akik ártatlan embereket öltek meg, de a rendőrség valamilyen oknál fogva nem ítélte el őket. Amolyan "igazságosztó".
Engem egyébként is érdekelnek az ilyen témájú, valódi történetek, de a valóságban még nem hallottam hasonlót. Ismer valaki ilyen történetet?
Minden gyilkos igazságosztónak hiszi magát. Amikor megteszik azt ott helyesnek is tartják.
A youtube tele van olyanokkal akik életfogytosok, nehezen kapták el.
Kb mindnek a gyökere az, hogy a szülők eheztették verték mentális sérültek lettek. Mikozben teljesen ártatlan cuki gyerekek voltak.
Hitlert is verte a reszeg apja folyamat ő is azért lett csak deffektes.
Criminal minds egyik részében volt egy gyilkos, aki zaklatókra és pedofilokra vadászott, akiket nem ítélt el a rendőrség. Sajnos rég láttam, így nem emlékszem már, melyikben volt ez.
A másik, aki eszembe jut, az Yagami Light a Death Note animéből, bár az ő jelleme igencsak eltorzul a sorozat folyamán. A rá vadászó rendőrök közül is többeket megöl, de alapvetően a bűnözők feletti kemény ítélkezését én helyeseltem. A téma engem is érdekel, de sajnos nem sok jó feldolgozását láttam.
#2:
A kérdező nem TV sorozatokra meg anime-karakterekre kíváncsi, hanem a valóságra, hogy a való életben van-e ilyen.
Pont erről szól ez a videó:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!