Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A nők közül tényleg sokan...

A nők közül tényleg sokan félnek a férfiaktól?

Figyelt kérdés
Beszélgettem egy huszonéves nővel, és úgy fogalmazott, hogy mivel lány, így természetesen fél az emberektől. Sokan éreznek így?
2022. okt. 10. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A "fél az emberektöl" meg a "fél a férfiaktól" két igen eltérö dolog, a kettönek semmi köze egymáshoz!
2022. okt. 10. 20:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nekem valahogy úgy jött le, hogy így érti. Most szerintem egy nő sokkal kisebb eséllyel fél egy másik nőtől
2022. okt. 10. 20:35
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Ha valaki az "emberektöl" fél, az nem a nöktöl és nem a férfiaktól fél, hanem mindenkitöl, és nem feltétlen fizikai értelemben!

De én nöként sokkal inkább óvatos vagyok más nökkel, mint bármilyn férfivel szemben.

2022. okt. 10. 21:49
 4/9 anonim ***** válasza:
46%

Azt nem mondanám, hogy a nők félnek a férfiaktól, persze van olyan is.Inkább általánosságban úgy mondanám, hogy tartanak tőlük egészséges mértékben.Azért ez valahol érthető is.Mert ha egy nő rosszul mér fel egy helyzetet és megtámadja egy férfi, akkor elég nagy árat fizet érte, esetenként az életével.

Szerintem a legtöbb nő ha egyedül megy este hazafelé, akkor sokkal inkább odafigyel, ha egy férfi sétál utána és nem egy hozzá hasonló nő.Még akkor is, ha a férfi persze nem követi, csak neki is épp arra kell menni.Esetleg mikor részeg férfi társaságba botlik egy egyedül sétáló nő, akkor inkább fogja magát és lefordul egy másik utcán, vagy átmegy az út másik oldalára.Az ilyesmi a legtöbb nőnek teljesen természetesen jön, ezt nem nevezném sem félelemnek, sem alaptalannak.Főleg, hogy ha egy nőt megtámad egy férfi, akkor sokszor még manapság is a nőt szokták hibáztatni egy páran.

2022. okt. 10. 22:41
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
Jó, most ne az ilyen szorongó elmebajfészkekre alapozz...
2022. okt. 10. 22:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. okt. 11. 07:38
 7/9 Sunshinedoll ***** válasza:
44%

Miért ne éreznének sokan így? Magyarországon hetente 1 nőt öl meg a párja/volt párja még több hal meg egyéb (férfiak által elkövetett) gyilkosságban. Staisztikailag is a nőknél a top4-5 (kortól függően) halálokban ott van a gyilkosság, amelyeknek a felét egyébként a saját férjük/partnerük követi el, de a többségüket férfi. Amerikai adatok szerint a terhes nők nagyobb százalékban halnak meg gyilkosságban, mint a várandóssággal kapcsolatos komplikációkban. Azt is tudjuk, hogy gyilkolni főleg férfiak szoktak.

Tök logikusnak tűnik félni mondjuk a cápáktól, mert embert ölnek néha szökőévente egyszer, de a férfiaktól nem szabad félni? Nagyobb eséllyel bántalmaz egy férfi az utcán, mint hogy lerágja egy pörölycápa a lábam.

De még gyilkolni se kell ahhoz, hogy egy pasiban ne bízzunk meg.

Hány férfi áll ki akítvan, önérdektől mentesen a női ügyek mellett? Szólal fel a bántalmazott nők mellett? Szakítja meg a kapcsolatot a haverjával, ha az méltatlanul, bántalmazón viselkedik a női partnerével? Vagy hány férfi tud rendes hangnemben, nem fenyegetően, agresszíven üvöltve elmagyarázni a problémáját, vagy épp nem a falat püfölve, a másikat megfélemlítve vitatkozni?

Értjük, meg tudjuk (főleg férfiaktól) hogy nem minden férfi olyan, oké, akkor mikor szóltál rá a haverodra, hogy ne zaklassa a buliban a csajokat? Mikor szóltatok a haveroknak, hogy a szexista, nemi erőszakon viccelődés az nem vicces és a nőket lekurvázni nem elfogadható dolog?

Szóval én értem ám, hogy biztos van, akinek irracionálisnak tűnik az, hogy elkerüljük az idegen férfiakat, de amúgy nem az. Ha egyedül vayok, én se állok le idegen férfiakkal csevegni olyan helyen, ahol mondjuk nincs sok ember, vagy nyújtok segítséget, ha segítséget kérnek tőlem, azt se érdekel, ha gorombának tartanak. Ehhez még szorongónak se kell lenni, elég megnézni egyes férfiak viselkedését meg a világot. Engem az nem nagyon érdekel, hogy sérti a férfiak egóját, hogy sok nő nem bízik bennük. Ez nem félelem, hanem öngondoskodás :D

2022. okt. 11. 15:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem amit írsz, csak nekem például férfiként eszembe nem jutna ártani egy nőnek, és valóban naivan abból a premisszából indultam ki, hogy ez általános.
2022. okt. 11. 21:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Magyarország biztonságos hely egy nőnek is, a veszély ahogy írták a családon belül fenyegeti inkább a nőket. De ha mondjuk Amerikában lennénk én félnék.
2022. nov. 12. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!