Mit tennél ha terhes nőként valahogy megtudnád, hogy egy következő sorozatgyilkost hordasz a testedben?
Tudom, hogy nem lehet ilyet tudni, de ha előre lehetne jósolni 100%-ra, akkor elvetetnéd? Megszülnéd, de örökbe adnád? Vagy felnevelnéd?
Ez csak egy elméleti kérdés.
Ja, persze, mert egy embrió már van annyira fejlett agyilag, hogy már az anyaméhben elhatározza, hogy embereket fog ölni. Biztos...
Oké, elmélet, de így nincs semmi értelme.
Szerintem jó kérdés. Egyes bűnügyi dokumentumfilmeket nézve is gyakran felmerül bennem a kérdés, hogy vajon én ilyen vagy olyan helyzetben mit tettem volna. A józan ész azt diktálná, hogy ne hozzam világra, viszont megszakadna a szívem, ha nem adnék esélyt neki egy jobb életre. Szóval inkább megtartanám.
Akikről láttam dokufilmet, azok nem épp egy szeretetteljes környezetben nőttek fel. Nekik vagy már a szülei / nevelői sem voltak normálisak, vagy a testvérük szívatta folyton őket (és még efelett is szemet hunytak a szülők). Vagy egy külső traumán estek át, de akkor sem tudták ezt a helyzetet kezelni a szüleik (nem beszéltek eleget a gyerekkel, félvállról vették a problémáit, nem mentek vele megfelelő szakemberhez, célzott terápiára, ...) Szóval jelenlegi tudásom szerint, ha a gyerekem ilyenné válna, akkor az azt jelentené, hogy velem sem stimmelne valami. - De még jó, hogy ez csak egy elméleti kérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!