Kiderült már ténylegesen, hogy melyik "nem" az erősebb?
Fizikailag az lehet az erősebb, aki hosszabb időn keresztül több tesztoszteronnak volt kitéve. Ha egy férfinek kevés termelődik, egy nő meg telitömi magát egy gyógyszertárnyi koksszal, mert úgy dönt, hogy testépítő lesz, akkor lehet erősebb.
De azért ne legyünk elfogultak, nők közül 1 millióból kb. 1 ilyen van, aki erre felteszi az életét, mert ez érdekli, és hasonlóan elszánt férfi mezőnyben akkor sem rughatna labdába, mert nem tízenéves kora óta van kitéve a tesztoszteron fizikai erőért felelős hatásaiért.
#6 A férfiak között több a mentális beteg, öngyilkos, alkoholista, stb. Ők így oldják meg ahelyett, hogy eszük lenne elmenni pszichológushoz.
Amúgy én úgy gondolom, hogy fizikailag egyik tekintetben a férfiak lehetnek erősebbek általában. Minden más tekintetben a nők. Pl. a nők szülnek, a férfiak feleakkora fájdalomtól akkora hisztit csapnak, hogy csak nézek, hiába tudnak nagyot ütni. Mentálisan meg, csak nézd a fenti példát, elég egyértelmű belőle. Én több erős nőt ismerek, mint erős férfit.
Hmm én fizikai értelemben nem lennék abban olyan biztos, hogy a férfiak. Felesleges a kérdés,minden nézőpont kérdése, mi számít erősnek.
Ha izomzatot nézünk, persze. De ne felejtsük el férfiként, hogy a nők képesek gyermeket hozni a világra és kihordani azt, ami szerintem elképesztően durva lehet és ezért minden elismerésem az anyukáké. Állítólag a szülés az egyik legfájdalmasabb dolog, amit ember átélhet és több órás jelenségről beszélünk. Az a 9 hónap is sok nőnek csupa szenvedés, fájdalom, rosszullétek, azért nem tudom melyik férfi hogy bírná. Valószínű ezért is nagyobb a fájdalomküszöbük és panaszkodnak kevesebbet, mint a férfiak.
Emlékszem, mikor nővérem elkezdett menstruálni, én nem tudtam még, mi az. Az a nő, aki nagyon megszenvedi, vagy van ilyen ismerőse tudja, hogy nekik az a poklok pokla havi egyszer. Én olyankor mindig figyelmes voltam vele meg türelmes, mert láttam, hogy nagy fájdalmai vannakNa most képzeljük el, Az élet nem áll meg, munkába/suliba kell menni és nem látszódhat ez meg rajtuk, szerintem ez is elég durva.
Mentálisan megint csak megoszlik, melyiknek mi az erőssége. Csak mert a férfiak racionálisabban gondolkoznak, nem jelenti, hogy érzéketlenek, de azt sem, hogy erősebbek, csak mert nem látni őket sírni.. Egy nő jobban támaszkodik az érzésekre, de ettől még nem gyengébbek. Mindkét félre egyenlően szükség van, szerintem inkább az a helyes megfogalmazás, hogy mindkét nem gyenge lenne a másik nélkül.
Nőként mondom: általánosságban a férfiak az erősebbek testileg és mentálisan is.
Hihetetlen, hogy egyes nők már egy menstruáció miatt is mekkora hisztit tudnak levágni, a férfiak pedig gyakran komoly sérüléseket is szó nélkül tűrnek. A férfiaknak az izomzatuk is erősebb hormonális okok miatt.
"A férfiak között több a mentális beteg, öngyilkos, alkoholista, stb."
Ez egyáltalán nem igaz. A nők között négyszer gyakoribb betegség a depresszió, mint a férfiaknál és a nők közül többen hajtanak végre öngyilkossági kísérletet is.
Persze, vannak hihetetlenül erős nők is, de nem ők vannak többségben.
Nem is értem a kérdés értelmét amúgy, mert izomzatban meg testfelépítésben tök egyértelmű, szerintem csak felesleges vita szításra van kiírva.
Szeretném azért felhívni a figyelmed, hogy azért menstruáció meg menstruáció közt is van különbség. Engem nem érdekel itt most az eköré épülő értelmetlen vita, nem akarok ebbe belefolyni, de emellett nem tudtam elsiklani.
Vannak nők, akik meg sem érzik a menstruációt, te feltehetően ide tartozol, különben nem írtál volna ilyet. Ők egy kis kivétel. Én brutális fájdalmakat élek meg olyankor és ezt csak azok érzik át, akik szintén olyan helyzetben vannak ezzel, mint én.
Ez általánosítás volt a férfiakra és nőkre egyaránt, amit ide most írtál. Ezért értelmetlen eleve az ide feltett kérdés.
Nincs kollektíven erősebb nem, ez hülyeség.
Van aki 3x annyi fájdalmat bír el, mint a másik, akár férfi, akár nő ez egyéni kérdés. Ismerek nőt, aki olyan hihetetlenül erős mentálisan, hogy én még olyat életemben nem láttam. Szinte mindenkit elveszített maga körül, nagyon nehéz élete volt és egy könnycseppet nem láttam hogy elmorzsolt volna, egy életvidám, magabiztos hölgy. És látok ilyet férfiban is.
Ne szapuljuk már itt egymást légyszíves, mikor semmit nem tudhatunk valakinek az egyéni problémáiról, mert az nagyon sértő lehet a másikra nézve.
Én pédául mentálisan erősebb vagyok, mint a párom, és ezt ő is belátja. Ő érzékeny férfiként is, és ezzel semmi probléma nincsen.
Sose fog kiderülni. Többek között azért amit 17 írt.
Kérdező ugraszd össze máshol a népet, mert ez már unalmas téma lerágott csont.
Mint a "kinek nehezebb/ kinek könnyebb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!