Miért van ez a kettős mérce a nőknél?
#9:
Mondja ezt a magadfajta szemüveges, pattanásos képű kockafiú, aki csak a neten meri ezt leírni, mert élőben egy nőnek sem merné a képébe mondani, ugye. 😊
Nyilvánvaló, hogy a nők nem szeretik azokat az elvárásokat, amelyek feléjük irányulnak, ebben mi a fura?
Ugyanígy működnek a férfiak is.
Pont azért, amiért a férfiaknál is.
A 90 kilós, enyhén hormonzavaros Gizi ugyanúgy 180+-os jóképű pasiról álmodozik, aztán, ha van egy kis esze, beéri a 165 centis Gyuszival, vagy lesz belőle bacatlan picsa.
A 165 centis Gyuszi 90-60-90-es méretekkel rendelkező csajról árbándozik, aztán beéri Gizivel, vagy lesz belőle incel.
Azt hiszem, sokak nem értették meg, miről szól a kép.
Leírom, én mire gondoltam.
Manapság nagy divatja van a body positivity-nek, ami alapból egy jó dolog... lenne. Ha nem sajátítanák ki maguknak a nők. Egy nő lehet sovány, kövér, alacsony, magas stb., ő úgy jó, ahogy van, ő egy "szépség", és ha ezt nem ismeri fel a férfi, az kizárólag a férfi hibája, mert nem elég elfogadó, nyitott, illetve felszínes, csakis a többek között a média által propagált szépségideált tekinti elfogadhatónak.
Közben meg ha férfi vagy és mondjuk alacsony vagy kövér, jóformán a kutyának sem kellesz, nincs body positivity, te egy törpe, illetve disznó vagy, és nem vagy rá méltó, hogy egy "szépség" párja legyél.
Tehát a nőknek szabad idealizálniuk, de a nőket úgy kell elfogadni, ahogy vannak.
Egy gyakorlati példa: Egy kövér nő elmehet plus size modellnek, de a kövér férfi hája senkit sem érdekel.
Nő vagyok, sose gondoltam úgy, hogy engem így kell elfogadni, ahogy vagyok. Ami tudok, azon alakítok. Megértem, ha valaki nem vonzódik hozzám a külsőm miatt,van ami nekem se tetszik magamon,másik h nekem se jön be minden pasi. Ezekhez nem kell kövérnek lenni egyébként, elég ha csak valaki azért nem tetszik, mert az arcában vagy a nézésében találsz valamit, ami neked nem vonzó.
Az meg hogy nem jönnek be a kövér csávók stb arra meg annyi, hogy ez az ami nekem nem vonzó, viszont vannak mackós pasik, akiknek jól áll és valamiért akkor ott az nem taszít.
De amúgy ezeket az általánosításokat rühellem, mindig ki kell ezeket ragadni, mindig a negatívat, mikor utcán sétálva ezekre lehet kivételeket látni! Van egy haverom, vékonyabb típus, eszméletlenül zavarja, nincs önbizalma emiatt csajoknál, úgy van vele hogy ha edz magán, akkor majd már lesz esélye. Pár napja az utcán sétálva láttam egy ugyanolyan kisujjam vékony csáveszt kézen fogva sétálni a barátnőjével. Akkor mi van?
Nem mondom, hogy csúnya külső nem számít, viszont sztem egy jó kisugárzással, ami abból jön, hogy elfogadod magadat már több esélye van mindenkinek. Meg látok rá példát, hogy a probléma nem a külsejével van leginkább, hanem személyiségileg, meg hogy nem tudja mire vágyik e nő, hogy kell közeledni. Ezek a nagy problémák.
#16 azt hiszem, nem beszéltél még nővel. Nagyon kevés olyan nő van, aki elégedett lenne a külsőjével, például a legtöbb teljesen normális alakú kamasz lány képes elhinni, hogy kövér.
Inkább olvasd el #7 válaszát.
Egyszer írtam már erről egy bazi hosszú választ, most annyira nincs kedvem. De röviden:
A szezont kevered a fazonnal. A body positivity mozgalom annyit jelent, hogy az ember fogadja el saját magát a hibáival együtt. De semmi köze a társkereséshez. Lehet egy 150 cm-es 100 kilós nő elégedett magával a body pozitivitás jegyében. Ettől még a férfiakál nem lesz sikere.
Ugyanígy egy férfi is szeretheti magát 160 cm-el, és ugyanúgy nem lesz sikere a nőknél. A body positivity azt jelenti, hogy magadat fogadd el, nem azt, hogy a másik nemre erőltesd hogy téged bizony találjon mindenki vonzónak. Emiatt persze egy csapda is valamilyen szinten, mert nehéz úgy elégedettnek lenni a saját külsőnkkel, ha közben senki más nem az.
De igazából ez a különbség. Ennek annyi a lényege, hogy a nők úgy döntöttek, hogy ők bizony nem akarnak a mai szépségideálnak megfelelni, hanem szereteik a testüket úgy, ahogy van. A férfiak is nyugodtan dönthetnek így, nincs itt semmi kettős mérce. A mozgalom csak a saját testedre vonatkozik, nem másokéra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!