Mi a véleményetek erről a férfi női hasonlatról?
A férfiak olyanok mint a harcosok. Van aki puszta kézzel harcol mert nincs fegyvere. Van aki egy gyönyörű kardot használ, míg valaki alabárdot.
Ezek a fegyverek a mai vilában valójában a nők. Hallottam azt is, hogy a nők valójában a férfiak díszei. Ha egy ünnepségre mész felveszed a legszebb ruhádat és minnél szebb nőt viszel magadnál annál erősebb a kisugárzásod stb.
Viszont sok fajta nő van. Van különleges,gyönyörű,jó lelkű. Mondjuk, hogy egy olyan fegyver melyet nem forgathat bárki. Egyedi gyártás. Vannak viszont alap fegyverek amiket bárki megvehet és kézről kézre járnak. Egy alap sablonos kard mondjuk. Ki tudja hány harcos kezében volt már. Minden nőnek van egy kisugárzása. A bollondos szórakozó nő lehet egy Kuszari-fundó. (kb. mint a nundzsaku)
Szóval mikor egy férfi barátnőt választ lényegébe a fegyverét válassza meg amivel neki indul a világnak. Ha jó a fegyver és ügyes a használója akkor messzire eljuthatnak. Lehetnek együtt egy legendás harcos.
Aki beéri a sablonos kardokkal annak hiába ügyes a használója nem fog sokáig jutni egy olyan fegyverrel. De egy tapasztalt harcos nem is választana olyan fegyvert ha csak nincs rákényszerítve.
Természetesen a fegyvernek is el kell fogadnia a hordozóját, hogy úgy lehessen használni ahogy kell.
"Hallottam azt is, hogy a nők valójában a férfiak díszei."
Ezt még régen hallottam, de természetesen nem értek vele egyet. 😂
Viszont tény, hogy sokat dob egy nő ha a férfi mellett van.
A fegyverest pedig úgy értettem, hogy egyenrangúak. A harcos és a fegyver össze tartozik. A harcos fegyver nélkül sebezhető. A fegyver harcos nélkül használhatatlan. Egyformán kell gondolni a kettőre. Borzasztóak vagytok. Azt feltételeznétek egy ilyen dologra, hogy a nő nem egyenrangú a férfival? Pfúj.... én szégyellem magam miattatok. 😂
Na de mostmár értitek remélem.
A pálca választja a varázslót igen. Viszont mondhatja a varázsló, hogy hát ez nem kell.
"De komolyan! Mondj egy legendás harcost aki tényleg csak azért lett legendás, mert jól harcolt!"
Hát ömmm. Sokat gondolkodtam de megvan a válasz. Kung fu pandából Tai Lung
Háááát ha egy karatés mackóig kellett elmenni egy legendás harcosig aki tényleg csak harcol, akkor az a gyanúm, hogy ez a dolog megbukott:D
Amúgy az a hasonlatoddal a gond, hogy te abból indulsz ki, hogy a harcos és a fegyver egyenrangúak és egmyás nélkül nem érnek semmit. Csak mint korábban kifejtettem, a jó harcosok fegyver nélkül is veszélyesek.
És valóban, a fegyverek hasznavehetetetlen dolgok, ha nem forgatja őket senki. De ez is kicsit az üzeni, hogy önmagában a nő vagy a férfi nem sokat ér. Pedig ez is butaság.
Szóval keress egy jobb hasonlatot:D Valami olyasmi kell aminél a szerepek sokkal inkább kiegyensúlyozottak. Nem egy élő-cselekvő és egy élettelen tárgy legyen, mert ez egyértelmű alá-fölé rendeltséget sugall, hisz a cselekvő használja a tárgyat.
Javaslom a tökéletes metafora megtalálásához gondolj a Yin-Yangra. Tökéletes ellentétei egymásnak (színben), ugyanakkor mégis tartalmaznak egy kicsit a másikból (a fehérben a fekete, a feketében a fehér pont). És csak ketten együtt alkontak egy teljes egészt (a kört).
Majd gondolkodok rajta még. :d
Vagyis nem. Ez csak úgy eszembe jutott. 😂
Ennél többet nem akarok rajta rágódni. Köszönöm a tartalmas válaszokat. ^^
Főleg azokat aminek semmi köze nem volt a kérdéshez és 100% hasznosságot kaptak. 😂
Valóban sok benne a megfogható dolog.
Részben az ihkletet egy animéből kaptam. Istenekről szól akiknek van egy társuk. Emberi alakot vesznek fel, de ha eljön a harc ideje fegyverré változnak. Fegyver nélkül kb esélytelenek a harcban. A fegyver minősége itt sokat számít.
Noragami a címe ha érdekel valakit. ^^
24, háát az animék nem arról híresek hogy hűek a realitáshoz.
Emberek náluk 2x nagyobb karddal amiket 5 percig tartanak a fejük fölött miközben ordítanak (ettől ugyanis erősebb lesz a csapás:D) közben egyre fényesebbek.
Nomeg persze folyamatosan pofáznak, akár harcolnak, akár szexelnek, akár haldokolnak:D Fszér kell annyit pofázni mindig:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!