Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Midori névről?🐊

Mit gondoltok a Midori névről?🐊

Figyelt kérdés
A Midori egy lánynév. A név Japán eredetű. A(z) Midori név jelentése: "Zöld". MTA-ban is van, mint adható női név. Ez nekem újdonság, hogy japán erdetű nevek is engedélyezettek lettek, szerintetek mennyire szokatlan név, mit gondoltok róla? Hasonló japán lánynévnek még láttam a Minát ami itthon is adható. Van esetleg még több japán eredetű név ami itthon is adható?

2022. szept. 18. 04:53
1 2
 1/18 hosszúhajú ***** válasza:
76%
amúgy helyes lenne, ha az emberek tudnák hogy egy női név. a magyar nevektől tényleg elüt, de ha belegondolok, valójában tetszik.
2022. szept. 18. 05:01
 2/18 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk a Magyarországon adható Mina név nem japán, hanem német eredetű, a Wilhelmina, Hermina rövidülése.

Ez a Midori nekem inkább férfi névnek tűnik és az összes hasonlóan különleges névvel együtt nevetségesen hangzik mondjuk egy Kovács vagy egy Szabó vezeteknevvel

2022. szept. 18. 06:54
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A Hana, Karin, Karen, Rika nevek is adhatók, ezek is léteznek Japánban. Ráadásul mostanában az Anna név is felkapott lett Japánban.
2022. szept. 18. 07:31
 4/18 anonim ***** válasza:
84%

A Midori egyáltalán nem olyan elütő a magyar nyelvtől. Jobb, mint a Brünhilda.

A probléma csak annyi vele, hogy ha valaki megtudja a származását a névnek, esetleg benne van a japán kultúrában, egyből lelesznek “anime buz*zva” a szülők. Holott lehet, hogy a névválasztásnak semmi köze ehhez.

2022. szept. 18. 07:48
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A Nara is felkapott most, ami pedig egy japán város.
2022. szept. 18. 08:01
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik.
2022. szept. 18. 08:34
 7/18 anonim ***** válasza:
95%
Ezeket atz egy kaptafára keszülő neves kérdéseket emojival egy ideje egy kérdező teszi ki óránként? Miért???
2022. szept. 18. 08:44
 8/18 anonim ***** válasza:
56%
Mikori szó jut eszembe róla.
2022. szept. 18. 09:42
 9/18 anonim ***** válasza:
Nem tetszik 🤷
2022. szept. 18. 10:03
 10/18 anonim ***** válasza:
53%

Nincs baj vele nagyon, nem üt el a magyartól, csak nekem egy régi anime jut eszembe róla, ahol az egyik szereplő Midori volt, illetve a My hero académia Midoria főszereplője.

De persze aki nem ismeri ezeket... nem rosszabb mint egy Dorka vagy Mariann, Dorina.

2022. szept. 18. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!