Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan dolgozza föl az ember,...

Hogyan dolgozza föl az ember, hogy pár év múlva meg fog halni?

Figyelt kérdés
Én 93 éves vagyok, hála Istennek, makk egészséges, csak a térdem fáj, ha sokat gyaloglok vagy kocogok. Sajnos ennek ellenére tisztában vagyok vele, hogy néhány év múlva meg fogok halni, pedig nem akarok, nem érzem úgy, hogy eljött az időm. Mostanában, bármibe is kezdek vagy megfordul a fejemben, hogy pár év múlva jó lenne megcsinálni ezt vagy azt (pl. megint elutazni Spanyolországba vagy kifesteni a falakat), akkor az is eszembe jut, hogy valószínűleg nem lesz már rá lehetőségem. Van egy-két befektetésem, korábban rendszeresen fektettem részvényekbe hosszú távra, de már nem tudom csak a megtérülést nézni, mert mindig figyelembe kell vennem az időtávnál, hogy meg fogok halni pár év múlva. Ez sokszor nagyon rossz érzéssel tölt el, nem tudok már előre tervezni, pedig nem vagyok beteg, és majdnem úgy mozgok, mint egy 60 éves!
2022. szept. 15. 07:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%

"csak a fizikai test hal meg"

Mivel csak az létezik, ez nem nagy vigasz. Légy szíves, a vallásos fórumon téríts, itt ne.

Inkább azért kellene dolgozni, hogy:

1: az élet hosszú legyen (az emberben elvileg 120 év van), de növelhető,

2: Megfelelő minőségű legyen.

Az a baj, hogy ezen nálunk csak idős emberek dolgoznak, az meg már nem hatékony.

2022. szept. 15. 10:40
 12/20 anonim ***** válasza:
37%
Nem téritek, ez az igazság. A tudomány is tud a lélekről de soha nem fogják elmondani. Tudom te csak akkor hinnéd el ha látnád a híradóban de ez nem fog megtörténni. Te lélek vagy és nem az a test amivel azonosítód magad.
2022. szept. 15. 10:56
 13/20 anonim ***** válasza:
59%
#12 Szeretem, amikor valaki úgy osztja a hülye nézeteit, mintha az lenne az igazság, közben meg még helyesen írni sem tud. Nem vagy túl hiteles. Tényleg menj át az ezotéria kategóriába.
2022. szept. 15. 10:59
 14/20 anonim ***** válasza:
19%
Én egyetértek a 12-essel. Nem csak hús vagyunk. De mindenkinek jogában áll abban hinni, amiben szeretne.
2022. szept. 15. 11:31
 15/20 anonim ***** válasza:
30%

Valóban, joga van.

De ezt KIZÁRÓLAG a vallás fórumon illik megbeszélni, ezen a fórumon egyszerű trollkodás!

2022. szept. 15. 11:50
 16/20 anonim ***** válasza:
Akkor tedd át a vallás csoportba. Már ha modi vagy.
2022. szept. 15. 12:19
 17/20 anonim ***** válasza:
30%

Ez inkább a kérdezőn műlik.

Kérdező!

Ha vallásos válaszokat szeretnél kapni, akkor kérlek, jelezd.

Ha nem, akkor kérlek, jelentsd ezeket a válaszokat, mert nem illenek ide.

2022. szept. 15. 12:34
 18/20 anonim ***** válasza:
37%
De ide illik mert jobb ha tud róla hogy nem kell félnie. Ha tetszik ha nem halál nem létezik. Te meg gondolom ilyen diplomás okos tojás vagy azzal a nagy eszeddel. Mindent tudsz, vagy csak azt hiszed. Nevetséges egy alak.
2022. szept. 15. 17:42
 19/20 anonim ***** válasza:
45%

Na az ilyen emberek a kedvenceim :) vallásos meg minden, hisz benne, hogy ha jó ember, akkor a mennyországba kerül, erre ilyeneket ír :D istenem de jót kacagtam

"Az üzenet:

A büdös k.rv@ @nyádnak mondd meg te hogy hova menjen, te rohadt patkány. Az hogy te csak az orrodig látsz az már a te hülyeséged. A földön a leghülyébb emberek közé tartozol."

2022. szept. 15. 17:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Az emberek többsége beteljesültnek érzi a küldetését, ha a tudat meg van benne, hogy sikeres volt az élete, eredményeket ért el, rengeteg tapasztalatot adott át a vele azonos korúaknak, de inkább a nála fiatalabb generációknak. Ezek után könnyebb a pszichés ráhangolódás az elmúlásra és ott van a tudat is a háttérben, hogy bármit is tesz az ember, egyszer le kell végleg hunynia a szemeit. Minél inkább "kapálózik" valaki - negatív érzéseinek hatására, - nem kerülhető el az elmúlás. Esetleg azzal fejelhetnéd még meg az életművedet, hogy életed alkonyán még gondoskodsz a hátramaradó közvetlen környezetedről, - végrendeletben gondoskodsz arról, hogy könnyebb legyen nekik az élet - már csak azért, mert az árnyékvilágból nem tudsz semmit elvinni, ami által jobbá tehetnéd magadnak a semmit!
2022. szept. 16. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!