Mi tart életben olyankor, mikor kész reménytelen az egész életed?
Kezdem elveszíteni minden reményemet és hitem. Azt hiszem rosszabb nem lehet, de állandóan akadályokba ütközök. Nincs miből/kiből erőt merítsek. Hogy bírjam ki? Aki hasonló helyzetben van hogy bírja ki?
Kérlek a rosszindulatú kommentektől kíméljetek meg, köszönöm. :)
Én amikor így éreztem csak az tartott életben, hogy gyáva voltam igazán tenni ellene, hogy véget vessek a dolognak.
Nem nagyon tudtam másból erőt meríteni.
Nincs senki akivel beszélni tudnál?
Ilyenkor átmegyek autopilota módba, és gondolatban elhatarolodok a való élettől. Pl elkezdek kitalálni egy sztorit fejben, és 0-24 erre gondolok, ezt építgetem, teljesen kizárva, hogy milyen problémáim vannak a valóságban. Ilyen autópilóta módban megyek dolgozni, vásárolni, így végzem a házimunkáimat is, és közben semmi mást sem engedek be a gondolataim közé. Ilyenkor szoktam többet filmezni is, mert azokkal is elterelem a figyelmemet. Aztán idővel a legtöbb probléma megoldódik, vagy kevésbé lesz releváns, szóval amikor érzem hogy nem fojtogat már a stressz, akkor lassan kijövök ebből az érzelmi zombiságból.
Erősen kétlem hogy ez egészséges megoldás lenne, de hé; legalább beválik ......
A szeretteim. Emlékeztetem magam arra, hogy mit élne át a családom, ha mindent feladnék.
Volt már ilyen a csaladban, és az ellenségemnek se kivánom, hát akkor még a szeretteimnek...?
Átérzem a helyzeted, valahol én is így érzek. Érdemes lenne átgondolnod hogy mi az ami hiányzik az életedből, mi az amit szeretnél elérni. Utána végiggondolni hogy mit tudsz tenni ezek érdekében. Már ez egy olyan dolog, ami "életben fog tartani", ha azon gondolkozol, hogy mit szeretnél te az életben és mit tudsz tenni.
Tudom, hogy pont az lehet a gond, hogy úgy érzed, nem tudod megvalósítani amit szeretnél és ezért érzel reménytelenséget. Talán annak is oka van, ha valami nem akar összejönni. Ilyenkor át kell gondolni hogy mi az az ok amiért valami nem sikerül. Ez már egy önismereti út, amiért szintén érdemes élni. Megismered magad, megtudod, hogy mik a gyengeségeid, mi az ami nem megy, és felkutatni, hogy mi az ami megy, vagy pedig képezni magad, hogy ami eddig nem ment, az később menjen. Bár erőltetni sem szabad semmit, ha valami sehogy sem akar összejönni, akkor annak talán úgy is kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!