Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A fiúk a lánynak melyik...

A fiúk a lánynak melyik oldalán mennek ?

Figyelt kérdés
2022. szept. 4. 07:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Amelyiken szeretnének.
2022. szept. 4. 07:14
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Tök mindegy, amerről kényelmesebb.
2022. szept. 4. 07:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig úgy megyek, hogy a lány legyen belül, ha olyan az út, hogy autók közlekednek mellettünk. Többi esetben szerintem lényegtelen.

23F

2022. szept. 4. 07:34
 4/11 anonim ***** válasza:
49%
Bal
2022. szept. 4. 07:35
 5/11 anonim ***** válasza:
35%
Igen ahogy a 4. válaszoló mondja. Férfinak kardnak, f@sznak bal oldalon van a helye:)
2022. szept. 4. 07:50
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

Azon az oldalon mennek a lányok amelyiket biztonságosabbnak itéli az ember.

Az etikett szerint a férfi arrol az oldalrol kell menjen ahol nagyobb veszélly leselkedhet rájuk, tehát pl az út felől.

2022. szept. 4. 08:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Milyen jó, hogy egyenjogúság van... :) Csak ne álljon senki azért az út felőli oldalamon, mert sérülékeny kis nő vagyok.
2022. szept. 4. 17:57
 8/11 anonim ***** válasza:
40%

Nem tudom a tudatlanok miért pontoztak le, egyébként első találat a Google-ben.

[link]

2022. szept. 4. 18:14
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
A tudatlanok azok, akik nem köttetik magukat gúzsba ilyen szépelgő, soviniszta marhaságok által?
2022. szept. 4. 18:17
 10/11 anonim ***** válasza:
31%

A középkorban sokkal nagyobb eséllyel esett az ember áldozatul erőszakos támadásnak, mint manapság, így az önvédelem, a harc a mindennapok részét képezte. A férfiak a legtöbb esetben mindig tartottak maguknál valamilyen szúró- vagy vágóeszközt, általában kardot. A kardot a bal oldalon hordták, hiszen az emberek többsége jobbkezes, így balról volt célszerű előrántani a fegyvert. Ha az úr éppen hölgy társaságában volt, akkor érdemes volt a hölgyet a jobb karon vezetni, hiszen egy nem várt támadáskor a bal oldalon lévő kardot jobb kézzel könnyen elő lehetett kapni, ezzel megvédve a hölgyet egy esetleges párbaj során. A jobb oldal általában a férfi erősebb oldala, így ha a nő ezen az oldalon megy, akkor az a tisztelet és a megbecsülés jelképe.

Érdekességképpen megemlítendő, hogy régi korokban a legtöbb országban a bal oldalon csak a prostituáltak mentek, ez is jellemezte alacsonyabb státuszukat.

2022. szept. 5. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!