Ha valaki elhuny, akkor a telefonszáma megszűnik ? Ezt a számot fogja mèg valaki használni, vagy örökre kivonják a forgalomból ? Ha valaki megkapja, mennyi időn belül ?
Engem anno az első telefonszamom idején folyton zaklatott egy idős néni, hogy ez a barátnője telefonszáma, én biztos elloptam a telefonját. Pár telefon hívás után nem keresett, elmondtam, hogy én ujjonan vettem ezt a telefont, és ezt a számot kaptam, valószínű a másik megszűnt . Persze nem hitte el.
Szóval valószínű kiosztják újra a telefon számokat , valószínű onnan tudjak, hogy nem érkezik befizetés, majd jogi útra terelvén rájönnek, hogy itt mar nincs kire, és ezeket a számlákat bizony senki nem fogja befizetni. Ez egy időbe bele telik, de szerintem max fel év .
Illetve miután jogi úton van, gondolom elérnek bizonyos adatokat, csak kiderül, hogy az illető elhunyt.
Szóval biztos valaki meg fogja kapni a telefonszámot, de idő, mire kiosztják másnak . Pl engem anno megkerdeztek, mi a kedvenc szamaim, az alapján ajanlottak azt a bizonyos telefon szamot, nem tudom, kérdezik e ezt manapság . Azóta sose kérdeztek, lett ami lett . Azóta max néhány keresetlen SMS reklám talált be, más nem. ( pl törzs vásárlói kedvezmény stb )
3, nem nem közölnek ilyesmit. Kezdjük ott, hogy a telefonszolgàltató nem is tudja sok esetben azt, hogy az ügyfél elhunyt. Nem szokás feléjük bejelenteni, csupán az adategyeztetést nem bonyolítjàk le a családtagok, mert a halott ember igazolvànyait visszavonjàk, így nem is lehet azok nélkül adatot egyeztetni. Meg egyébként is törvénybe ütköző lenne halott ember adatait használni.
Engem hónapokig zaklattak a másik kártyámom, hogy Farkas Attilával akarnak beszélni, meg Farkas Attila apjával, stb. Hívtak engem Mosonmagyaróvárról a kórházból időpontvàltozàs miatt, meg iskolából, stb. Közben az ország másik végében élek, és kimondottan Óvàron nem is voltam soha, csak átutazóban eddig. Ráadásul Farkas Attilàt se ismerek. Nem győztem magyarázkodni, hogy téves a szám.
Még álláshirdetéshez is volt felrakva a számom. Állandóan csörgött a telefonom, hogy építőipari segédmunkára akarnak jönni hozzám. Oké, építőipari szakmám is van, de akkor pont nem dolgoztam benne, meg én segédet sose kerestem. 😂
A Yettelnél (korábban Telenor) 180 nap (fél év) után újra kiosztják a telefonszámokat. Most kérdeztem egyik családtagomat, ő ott dolgozik.
Amúgy én is kaptam ár meg korábbi tulajdonos telefonszámát, mindig valamilyen Zsuzsikát kerestek az adott számon (én egyébként pasi vagyok). Aztán kiderült, hogy az előző tulaj khm..., hát hogy is mondjam, könnyűvérű hölgy volt (konkrétan prostituált) és ezért keresték az új számomon mindig a csajt. Aztán megelégeltem a sok ismeretlen pasi állandó hívását és a sok magyarázkodást, hogy ez a telószám már nem az a bizonyos Zsuzsika telefonszáma, na jó de akkor adjam már meg a Zsuzsi új számát, de nem tudom megadni, mert azt sem tudom ki az a Zsuzsi, és lecseréltem egy még újabb számra. Azzal már nem volt ilyen gondom. Szóval az új ügyfeleknek vagy új telefonszám tulajdonosoknak nem mondanak semmit az előző tulajdonosról. Én is csak a csaj kuncsaftjaitól tudtam meg, hogy kinek a számát kaptam újra kiosztás után. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!