Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek többsége miért...

Az emberek többsége miért szeret még mindig készpénzzel fizetni városon?

Figyelt kérdés

Most azt nyilván hagyjuk, aki úgy kapja a fizetést, meg nyilván jó ha van az embereknél kp is, ha pl nem lehet valamiért bankkártyával fizetni.

Sok ember meg mindig azt csinálja, hogy leveszi a fizut az automatából, 20 ezrereskben, majd azzal szeret 100 forintokat fizetni, tötyögni a pénztárban.

Miért van ez?

2022. aug. 24. 22:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
62%

Hétköznapi rituálékhoz hozzátartozik. Te sem szívesen mondanál le bizonyos szokásaidról.

Arról nem is beszélve, hogy az elektronikus fizetés nagyon zavarérzékeny. Egyebek mellett ezért nem lesz kivonva sosem a készpénz. Akkor sem, ha Klaus Schwab összekakálja magát a nagy akarásban.

2022. aug. 24. 22:30
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Megszokás szerintem. Nem mindenki szereti, ha nincs nála kézzel foghatóan a pénze. Illetve sokszor adódhat gond a terminállal is és nem is lehetett kisebb falvakban kártyával fizetni ameddig nem iktatták törvénybe, hogy mindenhol lehetővé kell tenni.
2022. aug. 24. 22:31
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért mert készpénzzel mindig mindenhol lehet fizetni. Bár én nem szeretem, sokkal gyorsabb kártyával fizetni, mert csak egy érintés az egész. Bár aki készpénzzel fizet jobban szem előtt tudja tartani mikor mire mennyit költött, és mindig látja épp mennyije van, szó szerint félre tudja tenni a pénzt. Nyilván netbankon is mindig utána lehet nézni mikor és hol, mennyit költöttél.
2022. aug. 24. 22:32
 4/21 anonim ***** válasza:
52%

Nemtom, én azt látom, hogy csak az öregek használnak még készpénzt.

Illetve a vasúton, ha vonaton veszel jegyet. Mire szegény kaller készüléke működni kezd és jel is van, eljutsz Vlagyivosztokig:D

2022. aug. 24. 22:32
 5/21 anonim ***** válasza:
71%
Abszolút nem jellemző rám ez, pedig készpénzes fizetést részesítem előnyben. Ahogy tudja az ember rendezni a vásárlást, úgy bonyolítja le. A környezetnek, főleg az időseknek, nincs beleszólásuk abban, hogy a 3 gyerekük, 12 unokájuk helyett, miért nem akar a szomszéd lejáratásban részesülni, mikor mindig segítőkész és rendes volt velük szemben. Téma lezárva.
2022. aug. 24. 22:43
 6/21 anonim ***** válasza:
71%

Sok idősnek gondolom hitelkártya sincs.

Megszokás.

Valakik szerint ha eltűnik a készpénz akkor kb vége az utolsó emberi szabadságnak is.

2022. aug. 24. 22:47
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem latja az asszony hogy mikor mire koltom:D

Sporolas: online fizetessekkel egyszeruem nem erzed a sulyat annak mikor koltesz, kp-nal mar eszreveszem ha 2 rongy is elmegy

2022. aug. 24. 22:54
 8/21 anonim ***** válasza:
16%
Évek óta nem hordok magamnál KP-t, kivéve ha fodrászhoz megyek. Nem is értem a kpzo embereket.
2022. aug. 24. 23:08
 9/21 anonim ***** válasza:
76%

Inkább felváltom a húszezrest, szerintem 100 forintért kártyázni elég gáz. Főleg, hogy annyi a kereskedő bankköltsége, könyvelési költsége a sok kártyás fizetés miatt, hogy pl 100 forintos terméken nem keres kb semmit sem...

Sokaknál még kp. sincs, aztán ha a terminál bemondja az unalmast, akkor szalad mindenki az ATM-hez, áll a sor...... szóval jobb, szerintem ha mindig van elég kp. az embernél.

2022. aug. 24. 23:12
 10/21 anonim ***** válasza:
60%

Hidd el az hogy 5x annyi ideig tart készpénzzel fizetni, aztán idióta érmék válogatása és menedzselése JÓVAL több költség és idő mint a bankkártyás dolgok automatizálása.

Terminál pedig a legritkább esetben mondja be az unalmast, én évek óta egyszer sem láttam olyat hogy ez gondot okozott volna Mo-n.

Nem mondom hogy ne legyen az embernél egy biztonsági 20k, de az érmékkel való szarakodást olyan szinten utálom, hogy százas alatt már aprót sem lennék hajlandó eltenni.

2022. aug. 24. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!