Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy nőnek választania kell,...

Egy nőnek választania kell, hogy vagy anyuka lesz, vagy szereti a munkáját?

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, egy nő gyereket tervezett, de akkor kezdett vállalkozásba és nagyon szerette, viszont tudta, hogy sokat fog dolgozni, hétvégén is, úgyhogy nem tudja, mi legyen, mert a gyereknek nem akar rosszat. Erre jött a "minek akarsz szülni" kommentek, meg egy olyan, hogy ha szereti a munkáját, akkor a gyereknevelés rossz lesz, mert akárhányszor sír a gyerek, arra fog gondolni, hogy jobb volt dolgozni. Meg hogy aki karrierre vágyik az ne csináljon gyereket.

Tényleg nem mehet a kettő együtt? Vagy szereted a munkád, vagy utálod és örülsz, hogy a gyerek miatt pár évig "szabin" vagy?

Szerintem attól még oda lehet tenni magad a gyereknevelésben, hogy szereted a munkádat.

2022. aug. 24. 11:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
te is tudod a választ.
2022. aug. 24. 11:43
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

Figyelj, az se mindegy, hogy milyen munka az, amit szeret. Oké, szeretheti, viszont egy vállalkozónak nagyon sokat kell dolgoznia és nem 8 órát, hanem sokkal többet. Én imádom a munkám és 8 max 9 órát dolgozom, a munkámat nem viszem haza, így ez nem megy majd a gyerekkel töltött idő rovására. Egy vállalkozó meg többet fog a munkájával foglalkozni, mint a gyerekneveléssel és a gyereke fogja az egészet megsínyleni.

Szóval érted, nagyon nem mindegy, hogy az a munka, amit szeretsz csak 8-9 órából áll-e, vagy 12 vagy több órából.

2022. aug. 24. 11:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én hiszem, hogy mehet együtt a kettő. Anyukámnak ment. Jó gyerekkorom volt.

Mondjuk nekem könnyebb, mert tudok kevesebb órában, homeofficeban, rugalmasan dolgozni.

Még nincs gyerekem, de szerintem, ha fiatalon (pályakezdéskor) megy így a munka, ez később csak jobb lesz

Mondjuk nekem nem a munka mennyisége kell, hanem hogy minél nagyobb agyi kihívás legyen.

22l

2022. aug. 24. 11:46
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell választani. De nyilván a munka jellegétől függ, hogy kivitelezhető-e egymás mellett csinálni. Vagy hogy gond-e, ha 1-2 évig nem dolgozik. Sokaknak van jó munkájuk, jó fizetéssel, amit szeretnek csinálni, szívesen mentek vissza, és nem lett semmi bajuk, hátrányuk, hogy kihagytak pár évet.
2022. aug. 24. 11:47
 5/15 anonim ***** válasza:
69%

Kezdjük ott, hogy hány ember végez olyan munkát, ami kiteljesíti az életét, olyan szellemi és anyagi kielegulést nyújt, hogy érdemes érte lemondani a gyerekvállalásról?

Eleve elég kevesen, sajnos vagy nem sajnos. Szóval az alapkérdés inkább az hogy lehet e olyan munkája az emberek többségének amit szeret csinálni?

2022. aug. 24. 11:48
 6/15 anonim ***** válasza:
17%

Az ilyenek általában akkor jönnek rá , hogy a karrierkedés mégse volt olyan jó ötlet, mikor már a termékenységük végefelé járnak és az egészséges gyerek esélye se túl magas.

Ekkor rohanó tempóban próbálnak legyártani egy babát. Többnyire sikertelenül.

Na azok akik írják minek a gyerek és nők, majd késöbb fognak ám sírni keservesen. Főleg mikor ott lesznek gyerek nélkül, teljesen egyedül, abban a korban mikor már unokázhatnának is .

2022. aug. 24. 12:22
 7/15 anonim ***** válasza:
83%

TÉNY, hogy a gyerek születését követő 2 esetleg 3 évben anyukának nem lesz ideje hülyére dolgoznia magát.

Viszont ideális esetben van ott egy apuka is, aki egy 3+ éves gyerekkel el kell, hogy bírjon. Igazából még a 3-al is erősen fölé lőttem, hisz anyukára addig van óriási szükség, amíg szoptatni kell a gyereket. A többi apukán múlik, hogy mennyire képes gyereket nevelni. Ha nem képes rá, akkor a nőre hárul az egész, és akkor vlaóban nem lehet mellette rendesen dolgozni. Ha viszont ott van az apuka, akkor a nőnek is van napi 8 órája amikor dolgozhat.

És azért napi 8 óra nem kevés. Ráadásul ha egyéni vállalkozásról van szó, akkor könnyen lehet rugalmasan beosztani az időt.

TÉNY, hogy nehezebb, mint gyerek nélkül, ezt kár is tagadni, de ha a gyereknek két szülője van, egyáltalán nem lehetetlen.

A hétvégéken dolgozni meg.... lehet, de nem érdemes. Ne felejtsük el, hogy egy anyukának nem csak gyereke van, hanem jó esetben eg ypárkapcsolata is. Azért meg kár hülyére dolgoznia magát az embernek, hogy magányosan haljon meg, mert soha nem volt a család része a munkája miatt.

WOrk-life balance. Tessék az apukákra bízni a gyereket, ők is ugyanúgy a gyerek szülei, mint az anyukák. A szoptatásos korszakot követően nincs olyan gyerekkel kapcsolatos feladat, amit egy anyuka el tud végezni, egy apuka viszont nem.

2022. aug. 24. 13:05
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
7 ebből akár az is kisülhet, hogy végül tök egyenlő lesz mindenki, és egyik se tud normálisan dolgozni :D
2022. aug. 24. 13:08
 9/15 anonim ***** válasza:
95%

8, "normálisan dolgozni"?

Ha alkalmazott vagy napi 8 órában, akkor megoldható a dolog. Persze, lehet kérni kell némi rugalmasságot a munkáltatótól, de meg szokták tudni oldani.

Karriert lehet napi 8 órában is építeni, a gyereknek mindegy, hogy mennyire tepersz akkor, amikor a munkahelyeden vagy.

A vállalkozás az amit te osztasz be és ott érvényesül a "minél több időt dolgozom, annál többet keresek" elve.

Dee amúgy feltétlen mindnekinek karriert kell építenie? Nem gondolom. Egy cosmó ember van, aki egyszerűen csak dolgozik, kapja a fizuját (ami a karrierépítés hinyától még ugyanúgy emelkedhet) oszt él.

2022. aug. 24. 13:24
 10/15 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés engem is foglalkoztat. Most komolyan, ha egy nő anyuka szeretne lenni, akkor csak a titkárnői állások maradtak Neki?
2022. aug. 25. 21:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!