Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy kell viszonyulni (egyálta...

Hogy kell viszonyulni (egyáltalán kell-e) egy olyan emberhez, aki szorong és visszahúzódó?

Figyelt kérdés
Kaptunk egy új munkatársat. Semmi baj nincs vele, nagyon tisztelettudó, okos. Látszik rajta, hogy szorong, és nagyon félénk (nem merte megkérdezni azt sem, hogy merre van a wc). Ha egyedül vagyunk vele, oldottabb, ha kérdezem válaszol, visszakérdez, van, hogy el lehet beszélgetni. De amikor többen vagyunk, akkor nem szól egy szót se. Ha hívjuk ebédelni, akkor jön, de ha nem mondjuk neki, hogy üljön közénk, akkor vagy odaül vagy nem. Nem flegma egyáltalán.
2022. aug. 13. 18:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok. Fel fog oldódni, hidd el, csak ez könnyebb kettesben. Pár hónap és megnyugszik, ugyanúgy hívjátok el ebédelni, meg minden, sokat segít ha már többször találkozott mindenkivel a társaságban. Pár alkalom és megpróbálhatjátok bevonni a beszélgetésekbe is.
2022. aug. 13. 18:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagy segítség az neki, ha hívjátok, ti szóltok hozzá, stb.

Hidd el, még ha nem is mondja, évekkel később is emlékezni fog arra, ki hogyan viszonyult hozzá ezekben az időkben.

2022. aug. 13. 18:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az a legjobb, hogy beszélgettek vele kettesben, hívjàtok ide oda, ebédelni, kérdezgetitek. Szerintem nagyon ritka az olyan társaság, ahol így "foglalkoznak" a csendesebb, szorongóbb emberekkel, az meg külön tiszteletreméltó tőled kérdező, hogy érdeklődsz afelől, hogy kell viselkedni vele, több ilyen ember kéne mint te.
2022. aug. 13. 19:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Nagy pacsi mindenért amit eddig csináltatok, nagyon kedvesek és törődőek vagytok :) Csak folytassátok ezeket, és egy idő után feloldódik. Én is ilyen vagyok, és ha látom hogy a többség jófej, és szívesen beszélgetnek velem, akkor lassacskán megnyugszok, és be nem áll a szám.
2022. aug. 13. 19:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok.

A lehető legjobban viszonyultok hozzá. Csak megszokni kell és nem bántani amiért csendes. Ha többet beszélget egyesével veletek akkor talán majd akkor is fog oldódni ha többen vagytok és mindenkivel jó kapcsolatot ápol.De talán ilyen marad.

2022. aug. 13. 22:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, és az előttem szólók minden szavával egyetértek, illetve tényleg jó látni, hogy ilyen kedvesen, figyelmesen viselkedtek vele. Ritka sajnos az ilyen, viszont annál értékesebb.

Ha eleinte egyedül, vagy kevesen beszélgettek vele és fokozatosan többen, könnyebben oldódik fel. Kell egy kis idő, aminek hossza mindenkinél más, mire teljesen komfortosan érzi majd magát, addig kell egy kis türelem, illetve az is nagy segítség, ha továbbra is így viselkedtek vele. Biztos vagyok benne, hogy ezért ő is nagyon hálás :)

Nálam is pl. eleinte kellenek ilyen plusz, külsős löketek (1-2 ember elhív magukkal, beszélgetést kezdeményez), és amint már teljesen jól érzem magam, már teljesen meg tudok nyílni és onnantól kezdeményezőbb is vagyok.

2022. aug. 30. 14:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!