Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan alakítanád át az...

Hogyan alakítanád át az életedet ha a következő hónaptól 180 ezret keresnél?

Figyelt kérdés
2022. aug. 11. 17:52
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Vicces, hogy a sok proli még a konkrét tényeket is lepontozza :D
2022. aug. 11. 20:18
 22/35 anonim ***** válasza:
83%
Én örülnék, hogy végre lett munkám! Takarékon, de most is megélünk a férjem fizetéséből. Az első az lenne, hogy visszairatnám a gyerekeket a magán fejlesztésekre (autik). Ez vinné a fizu javát (kb 150E), a többit félretennénk.
2022. aug. 11. 20:44
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Jóval kevesebből élek. Rákos beteg vagyok, ami pénzem van, annak nagy részét gyógyszerre és fájdalomcsillapítóra költöm. Fix bevételem nincs, munkahelyem még lenne, de hónapok óta nem tudok visszamenni dolgozni. A rokkantsági ellátásban bízom, elméletileg járna, de nagyon lassan őrőlnek a fogaskerekek, mire lesz belőle valami, meg mire lesz elég. TB-m részben az írt lassúság miatt nincs, két-három hétbe telik a hivatalnak valami, amit egy telefonnal két perc alatt el lehetne intézni, ők meg inkább leveleznek. Máshonnan is lassan jut el az infó hozzám, az idő meg telik. Ha már van 8 E forintom, gyógyszert veszek belőle, a kemot így is megkapom, a jelenleg még minimális TB tartozást meg rendezem, ha lesz miből. Szülőkkel együtt élek, ami nagy segítség, sok kiadásom nincs, ami van, abban meg kapok segítséget tőlük (kölcsön), csak már utálok állandóan kérni. Havi 180 E álom fizetés lenne jelenleg, ha tudnék dolgozni, akkor sem kapnék jóval többet. Még a betegség előtt elkezdtem egy tanfolyamot, amivel degeszre kereshetném magam, hónapokat csúsztam ezzel is, örülök, ha be tudom fejezni. Előrébb ugyan nem leszek vele, mert nincs erőm fizikai munkát végezni. Gondolom itt mindenki 500 E felett keres, de vannak emberek a másik végen is jelentősen kevesebb bevétellel, mondjuk amilyen beteg vagyok, lehet, már nem sokáig. 32 évesen ezt dobta az élet. Jelen helyzetben már 100 E forintos fix bevételnek is örülnék. 180 ezerből meg elkezdhetnék élni, már ameddig hagyja a betegség.
2022. aug. 11. 21:03
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve, hogy most munkanélküli vagyok és 26600at kapok havonta örülnék, mint majom a farkának! Végre elkezdhetném visszatörleszteni az adósságomat!
2022. aug. 11. 21:04
 25/35 anonim ***** válasza:
47%

Felmondanék

180 ezret dugja fel magának a k*cs*g munkahely ha csak ennyit ad

2022. aug. 11. 21:26
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
En is kevesebbet keresek most, a kiadasaim valoszinuleg nem valtoznanak, igy a maradekot felretennem.
2022. aug. 11. 21:52
 27/35 anonim ***** válasza:
55%

Mivel a kérdező azt kérte, hogy saját perspektívából írjunk (és őszintén), ezért előre is bocs, ha nagyképűnek hangzik.

Nincs se kutyám, se macskám, se feleségem, semmi.

Most épp "mama" hotelben lakom, szüleimnél. Ez most csak átmeneti, jobbára egyedül szoktam bérelni lakást. De a családdal lakást is tudom aránylag jól tolerálni szóval a 180 ezres esetben nyilván maradnék otthon.

Nincsenek nagy igényeim, bőven ellenék ennyiből is ebben az élethelyzetben.

Van viszonylag sok megtakarításom is, ha kisebb-nagyobb váratlan kiadás merülne fel, akkor nem lenne gond.

A szakma amiben dolgozom magyar viszonylatban jól fizetett, tehát ha csak 180-at kapok akkor valószínűleg az valamilyen pár órás részmunkaidő. Szóval maradna sok időm.

Sportolnék, túrázgatnék többet, olvasgatnék, filmeket néznék, esetleg kreatív hobby projektekbe kezdenék (akár olyanba is, ami talán némi pénzt is hozhat). Kitanulnék valami nekem érdekes új szakmát.

Tehát amolyan relax nyugi buddhista zen állapotban lennék :)

Viszonylag szegényesen, spórolósan élve (mint egy szerzetes).

Sztoikus nyugalommal tekintenék mindenre, 0 stress.

Mindeközben a felszín alatt azért marnám magam, hogy félrement az életem, lusta vagyok, a saját potenciálomból nem tudtam elege kihozni stb.

2022. aug. 11. 22:53
 28/35 anonim ***** válasza:
Vélhetően sokat lógnék.
2022. aug. 12. 04:50
 29/35 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy élnék mint eddig, mert most is kb. ennyit keresek.
2022. aug. 12. 12:34
 30/35 anonim ***** válasza:

Mondjuk nagyban függ ki hol lakik, saját lakás, hitel, albérlet.

Az én lakásomat 140-160 ezerért lehetnek kiadni, és ez Kőbánya. Rezsivel ez már alapból nem férne 180 ezerbe.

A hitelem havi 55 ezer, ezzel és rezsivel, meg megtervezett, spórolós étkezéssel még csak-csak kijönnék nullára.

Ha hitelt sem kellene fizetnem, akkor pedig már kényelmesen jönnék ki nullára, esetleg 10-20 ezret félre is tennék ami még mindig semmire nem elég.

2022. aug. 12. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!