Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért védik sokan a makacsul...

Miért védik sokan a makacsul saját igazukat mondjuk egy vitánál?

Figyelt kérdés

2022. aug. 8. 11:38
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Mert elegendő intelligencia hiányában lehetetlen beismerni, hogy téved. Egyszerűbb hangosabbnak és agresszívabbnak lenni, mert ez már az óvodában is bevált. Minél hangosabban üvöltesz, annál előbb megkapod amit akarsz. Az már nem számít, hogy közben mindenki a pokolra kíván és tudja, hogy nincs igazad.
2022. aug. 8. 11:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát mert igazuk van - szerintük. Szerintem nekem is igazam van, de én nem szeretek vitatkozni nálam okosabbakkal, nehogy kiderüljön hogy mégsincs igazam.
2022. aug. 8. 11:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát mert ez a vita lényege, a saját álláspontodat - kulturáltan, érvekkel alátámasztva - megvédeni. Később beláthatod, ha tévedtél, de akár megmaradhatsz a saját igazadnál is, te döntesz.

A hazai iskola és nevelési rendszer nem készít fel erre sajnos, azért durvulnak el a viták, akár tettlegességig is.

2022. aug. 8. 11:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Szerintem minden embernél fontos hogy beismerjék a tévedésüket meg hogy nem csak az ő álláspontja létezik. Ez is intelligencia kérdése?
2022. aug. 8. 11:51
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Azért az sem mindegy, hogy tényleg nincs igaza, vagy csak elvárnák tőle, hogy ő engedjen.
2022. aug. 8. 11:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Kipcsak harcos népünk ilyen, és a vezetője is ilyen.
2022. aug. 8. 11:57
 7/10 anonim ***** válasza:

4

Például Isten létére nincsen kézzelfogható bizonyíték, miért engedne bárki is az álláspontjából? Hívők és nem hívők (tagadók) éljenek csak szépen egymás mellett és higgyenek a saját igazukban.

2022. aug. 8. 11:57
 8/10 anonim ***** válasza:
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka.
2022. aug. 8. 12:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Általában aki nagyon makacsul védi az "igazát" annak alapvetően nincs igaza. A legtöbb emberben ott van egy kis egoizmus ami nem engedi, hogy beismerje azt, hogy ő tévedett. A másik lehetőség pedig az, hogy szimplán buta és beszűkült látókörű az illető. Próbáld csak megmagyarázni egy Fideszes nyugdíjasnak, hogy nem feltétlen jó az amit a kedvenc kormánya intézett az országnak. (Nem fog menni.)

Tehát lényegében adott szitu válogatja.

Én még mindig azt mondom, hogy sokkal nagyobb butaság makacsul védeni valamit, mint esetleg elfogadni, hogyha nem nekünk van igazunk, mármint abban az esetben, ha tényleg nem nekünk van. Ha pedig nekünk van akkor pont egy olyan emberrel vitázol akit egyszerűen nem lehet meggyőzni, ilyenkor pedig lehet jobb ráhagyni, mert fárasztó hülyékkel vitázni.

2022. aug. 8. 12:35
 10/10 anonim ***** válasza:

9

Töriből pedig tanultuk, hogy máglyahalál és kivégzés, jobb esetben sok évi egyéb sanyargatás jár azoknak akik kitartottak az igazuk mellett.

Pl: Giordano Bruno

2022. aug. 8. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!