26 évesen nem érdekel semmi sem,csak vagyok. Mit tegyek, hogy motivált legyek?
Az átlag úgy hiszi, hogy motiváció kell, aminek az eredménye a cselekvés.
Motiváló videókat néz yt-on órákon keresztül, aztán rájön hogy este van, menni kell aludni mert vár másnap a gyári meló.. cselekvés meg sehol. Másnap kezdi elölről a folyamatot.
A valóságban meg úgy működik.. hogy előbb van a cselekvés, aztán ha a cselekvés eredménye pozitív, az ad egy hatalmas motivációt.
Aaz se mindegy, hogy mit akarsz csinálni. Olyan dolgot, ami nem érdekel (homokszemeket számolni a sivatagban).. nos, itt cselekvés után se lesz motivációd, hogy újra belekezdj.
találni kell olyan dolgot ami érdekel, majd cselekedni és utána az érdeklődés +cselekvés után lesz motivációd.
Talán menj el pszichológushoz és kezdj új dolgokba? Én is abban a szituban vagyok, hogy elméletben csinálnék egy csomó mindent, de gyakorlatilag nincs meg bennem az elegendő lelkesedés ahhoz, hogy cselekedjek, meg az önbizalom, hogy kiválasszak magamnak egy életpályát, ami elindulhatok.
Most így 20 évesen elhatároztam, hogy felülvizsgálom, van-e ADHD-m, mert olyan, mintha hiába akarnék valamit nagyon, egyszerűen nem tudok kitartó lenni, mindig 6 másik dolog eszembe jut és emiatt egy kész belső káosz alakul ki bennem, amit aztán azzal nyugtatok, hogy ránézésre nem haladok semerre.
Jól mondod, de ez rád vonatkozik 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!