Igaza volt a buszvezetőnek?
"az utazásból kizárható az a személy... aki botrányosan viselkedik, magatartásával, tevékenységével vagy más módon zavarja a többi utast"
Tehát ez alapján akár le is szállítható az az utas, aki inzultálja a többi utast, jelen esetben a pitsák az idős embert.
Elméletben igaza volt, gyakorlatban viszont nem!
Ez kb olyan, mintha gyorshajtásnál a rendőr fogna és megverne... elméletben az is oké, de az élet nem így működik.
Ha hozzám jött volna így oda, ma már nem lenne munkája a kis kcsögnek.
Minden intézkedésnek megvannak a szabályos keretei, olyan nincs, hogy odamész 2 emberhez (akik amúgy nem sértették meg az utazás szabályait) kérdőre vonni őket és utasítgatni.
Milyen (jogi) alapon tenné?
(akik amúgy nem sértették meg az utazás szabályait)
nézd meg mit írt a 11-es:
"az utazásból kizárható az a személy... aki botrányosan viselkedik, magatartásával, tevékenységével vagy más módon zavarja a többi utast"
történet:
,,és rohanva, leültek,szinte fellökték , pedig tudták, hogy le akar ülni,kiröhögték,meg be is szóltak neki, hogy ez most nem jött össze,el kezdték kicikizni, szegény csak nézett,de nem szólt semmit,azok meg nem zavartatták magukat. Mindenki őket nézte"
Nem olvassátok a leírást? :D
,, Nem reagálta túl a buszvezető (mondjuk az tény, hogy nem kiabált,meg semmi ilyesmi)"
Nem ordítozott a két lánnyal a sofőr.
Azért mert nem adom át valakinek a helyem, nem vagyok kizárható az utazásból, és a sofőrnek semmi joga odajönni kérdőrevonni engem, hogy miértnem adtam át, illetve felszólítani, hogy adjam át.
Én sem orditozásról beszélek.
De az egész "intézkedésnek" nincs jogi alapja.
A sofőr simán kirúgható ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!