Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Létezik olyan név, aminek a...

Létezik olyan név, aminek a jelentése: "bárcsak hamarabb"?

Figyelt kérdés
Ha létezik, akkor melyik az? Köszönöm előre is az értékes választ!

2022. aug. 3. 14:07
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

8-as, 10-es!

Akkor néhány kérdés, hogy helyre tegyük a tudták és a remélték szó fogalmát:

- 100%-osan tudták, hogy meg fog születni? – Hallottam olyat, hogy valaki szülés közben sokkot kapott (nem áram miatt, hanem megijedt valamitől) és elment a gyerek. Ez olyan dolog, amit nem tudunk irányítani = nem tudjuk a jövőt.

- 100%-osan tudták, hogy megéri az 1. évet? Bármi történhet vele, akkor is, ha az orvosok nem látnak előre semmit.

- 100%-osan tudták, hogy nem fogja fiatal vagy kamasz korában őket szomorítani?

- Most rugaszkodj el attól, hogy mi volt a múltban a születés után és visszamenőleg már tudod, hogy mi történt. A kérdés így érvényes: Tudták-e előre, hogy nem tör-e ki háború és nem hal-e meg benne? Vagy akár velük együtt.

- 100%-osan tudták-e, hogy nem fognak-e betörni hozzájuk lopás miatt és egy esetleges dulakodás közben nem hal-e meg a felnőttel szemben tehetetlen gyerek? Aki talán még alszik is.

Tovább nem sorolom az bekövetkezhető lehetőségeket. A magyar értelmező kéziszótárban megtalálható e 2 szó, ha a leírtak alapján még mindig nem látod a különbséget e két szó között:

[link]

[link]

2022. aug. 3. 21:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Találtam egyet, ami hasonló. Amani, női név, elvileg arabul kívánságot, vágyat jelent. Az már egész közeli.
2022. aug. 3. 21:15
 13/13 anonim ***** válasza:
54%
#11 De jó neked, hogy az életedben ez a legnagyobb probléma! Szerintem sokan cserélnénk veled :)
2022. aug. 3. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!