Létezik olyan név, aminek a jelentése: "bárcsak hamarabb"?
Nem.
Olyan lánynév létezik, hogy "Ne legyen lányod".
"bárcsak hamarabb"
Ez mit jelent magyarul? Mert úgy sincs értelme!
Valószínűleg régóta várt a babára a kérdező, és azt kívánja bár hamarabb megfogant volna.
Elég fura egy ilyesfajta szemrehányást, mint név jelentést választani. Inkább olyat szokás hogy "csoda" mint Mira vagy Vita mint élet stb...
1-es! Nem feltétlenül kell, hogy magyar legyen. Lehet szinonima is, csak legyen azonos az értelme.
4-es! Köszönöm, de nem felel meg. Hasonló, de nem ugyanazt jelenti.
6-os! Nem.
7-es! Mint válaszoltam 6-osnak nem baba megfoganás miatt tettem fel a kérdést. Egyébként nézőpont kérdése és hangsúly kérdése, hogy mit ért alatta az ember. Babanév tekintetében tényleg úgy hangzik, mintha szemrehányás lenne.
Kijavítalak 8-as: remélték / (igen) erősen remélték – a tudták helyett. Tudni és remélni két különböző szó. Tudni alatt 100%-os ismeretet értünk, ami a jövőbe látást követeli meg. Remélni szó pedig elfogadja, hogy nem látnak a jövőbe, ezért biztosat nem tudnak felőle, de bizakodnak, nagyon szeretnék. Javítás oka: Érzékeny vagyok a különbségekre.
Egyébként köszönöm, hogy leírtad ezt a mondatot, gondolkozok alternatív neveken, ha nem fogok olyan nevet találni, aminek a jelentése „bárcsak hamarabb”.
Szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy nem a gyerekvállalás kérdésbe tettem fel a kérdést! Nem más elnevezése a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!