Nem tartjátok szomorúnak, hogy amint az ember betölti a 25-öt és vége az egyetemista éveinek, azzal párhuzamosan kb minden jónak is vége, effektíve az életnek is?
Figyelt kérdés
25 után az ember dolgozik, már nem fiatal, nincsenek fiatalkori lehetőségei, bekerül a mókuskerékbe ahol bedarálja a rendszer.2022. aug. 3. 13:36
11/19 Metionin válasza:
Nem, nekem pont hogy egyetem után kezdődött az élet. Egyetemista koromban a napjaim a tanulásból, órára járásból és az éjszakás gyári munkákból álltak ki, hogy fizetni tudjam a nyamvadt kolimat meg a kajámat. Pont hogy most érzem, hogy miért is tanultam/güriztem. Végre megtehetem mindazt, amire korábban nem volt pénzem, időm vagy engedélyem.
12/19 anonim válasza:
Ez teljesen egyeni dolog. Esetemben 25 eves koromra mar meglett a sajat hazam, vallalozasom, felesegem, gyerekem. 26 eves voltam amikor jött a Covid,aztan meg a haboru (Karpataljai vagyok). Szóval nalam mondhatjuk, hogy azóta jóval szarabb minden, de legalabb itt vagyunk egymasnak a családdal.
13/19 anonim válasza:
16 éves koromtol dolgozok, es csak 30 felett kezdtem el élni.
Miről is beszélünk?
14/19 Hans Pötterman válasza:
Én is ilyesmire számítok. Jó esetben 30 körül el is kezdhetek élni, ez van.
15/19 anonim válasza:
25 éves koromra lett olyan munkám, amiből tudtam finanszírozni azokat a dolgokat amiket mindig is szerettem volna. Addigra sikerült magamra kapnom elég önismeretet ahhoz, hogy ne próbáljak megfelelni másoknak. Semmivel sem késtem el, sőt, csak akkor kezdődött igazán az élet.
16/19 anonim válasza:
Hát, ha egyetemet végeztél 25 évesen, ami jobb esetben azt jelenti, hogy van egy jó szakmád amivel bőven átlag feletti munkák közül választhatsz jobb esetben fizetésben is, elég gáz, hogy onnantól akkor vége a jónak, pont fordítva kéne lennie.
Nekem még így is jobb, hogy szar munkám van és nincs jó szakmám, sőt konkrétan ezért nem olyan hú de jó, de ha lenne egy diplomám és jobb munkám akkor pont minden jó most várna rám...
17/19 anonim válasza:
Élj meg abból amit szeretsz csinálni akkor nem darál be a rendszer
18/19 anonim válasza:
Amikor azt írod, hogy az ember? Melyik emberre gondolsz? Ki az az 1 ember akiről szó van?
19/19 anonim válasza:
Szerintem nem is az a lényeg, hogy öregszel, hanem az, ha visszatekintesz az elmúlt éveidre, akkor elégedettség töltsön el vele. Mindegy mit csináltál (törvényes keretek között persze), csak legyen meg az a valódi, belülről jövő elégedettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!