Anno régen mikor először mentél óvodába, te tudtad hogy hova visznek éppen?
Vagy csak ott közölték veled, (mint ahogy velem is) hogy "neked most itt kell maradnod" és azt sem tudtad hogy hol vagy és miért vagy ott.
Emlékszem, én ott teljesen sokkot kaptam...
Én nem emlékszem rá
Csak arra hogy szerettem ott lenni🤣
Tudtam, csak utáltam ott lenni. Unalmas volt. Nappal vagy mikor volt valami szieszta idő amikor mindenkinek aludnia kellett. Pfuuu de gyűlöltem. Emlékszek rá hogy csukott szemmel ott fetrengtem és elöntött a méreg 😂 mikor lesz már végre vége?
ott jarkált köztünk az ovónő és ellenőrizte alszunk-e.
Nálam inkább a bölcsi volt ilyen, emlékszem hogy az első heteket végigsírtam ott nagyjából. Pici gyerekként csak annyit értettem az egészből hogy elvisznek egy ismeretlen helyre ahol egyedül leszek, mert anyu elmegy. Attól féltem hogy sose jön vissza :D
Aztán persze hozzászoktam, így az ovi már egy fokkal könnyebben ment.
Mi a tanulság?
Ha lesz gyereked vidd el hamarabb az oviba és fokozatosan szoktazsd be, pl szeptemberbe kezd akkor júniustól menny el vele heti 1x majd 2x aztán 3x és maradj ott vele minél több időt.
Nyilván meséltek róla a szüleim hogy milyen lesz majd ha ovis leszek, úgyhogy volt valami elképzelésem róla hogy hová visznek.
Amúgy meg nem volt nagy cucc, mivel előtte bölcsis voltam. Ugyanolyan volt, csak más épületben meg más emberek között.
Bölcsibe és oviba is szerettem járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!