Szerintem bőven. Nyilván ahhoz, hogy idióta legyen és az idejét vesztegesse, nem, de pl magamból és az ismeretségi körömből kiindulva a 25-30 éves kor az, amikor kezd beindulni az élet.
A legtöbb ismerősöm ennyi idős korára már végez a tanulmányaival, kezd belelendülni a munkába, különköltözik a szülőktől, összeköltözik az esetleges párjával, házasságot köt, opcionálisan nekilát a családtervezésnek...
Én is 26 évesen kaptam meg az első komolyabb állásom és lettem anyagilag meg úgy mindenhogy független. Előtte is dolgoztam, végigtanultam az elmúlt éveket, de kellett idő, amíg beérik. Mi most kezdjük élvezni ezt az egészet. :)
Attól függ. Objektíven igen, de szerintem nem elhanyagolható az sem, hogy az életmódunkból adódóan mennyire vagyunk közel a valódi korunkhoz. Lehet valaki 18 éves, ha mellette 40-50 kg túlsúly van rajta, legalább 40 évesnek fogja érezni magát az ember, rosszabb és sajnos általános esetben a környezete is hasonlóan fogja megítélni. Vagy lehet valaki a ló túloldalán, 40 évesen 20 éveseket megszégyenítő fizikummal.
Nem tudom ezt hogy szokták mondani, de ha a tested "kora" közelít a valódi korodhoz, akkor határozottan fiatal vagy 27-28 évesen.
Ez sok mindentől függ.
Én 18 éves korom óta dolgozok tanulás mellett, mikor végeztem, akkor mellékállásban kezdtem dolgozni, hogy többet tudjak spórolni.
Ez ment évekig, közben férjhez mentem, otthont teremtettünk és most 30 évesen van már egy 1,5 éves gyerekem.
Na, hát ilyen megfeszített tempó mellett én most azt érzem, nagyon öreg vagyok és nagyon elfáradtam. Igazából az a sok évi állandó meló vette ki belőlem a legtöbbet. Aki ennyi idősen, mint én, még csak 2-3 éve dolgozik, az igen, érezheti magát fiatalnak....
férfiaknál jóval 70 felett van az átlag életkor.. szóval nem 3 éved maradt.
Még 37 évet kell munkával töltened... többet, mint amit eddig éltél összesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!