Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem érdekli ennyire...

Miért nem érdekli ennyire látványosan?

Figyelt kérdés

Van egy rokonom, akit nagyon szerettem és ez kölcsönös volt. Múlt hónapban lediplomáztam és amikor meséltem neki, akkor látványosan nem érdekelte. Gratulált, de feltűnően elkezdett teljesen más témáról beszélni, annyit nem kérdezett, hogy hogy tervezem tovább.

A minap megint beszéltem vele, kérdezte mi újság, anyukám mondta, hogy na csak lezáróvizsgáztam, arra megint csak olyan kelletlenül elmorzsolt egy gratulálokot. Mondtam, hogy jelentkeztem mesterre, de nem érdekelte annyira, hogy hova és mire, mert meg sem kérdezte.

Neki egyébként nincs diplomája, régebben mondta, hogy pedig ő is el tudott volna végezni valamit, de mégsem tette. Ráadásul apukám mesélte, hogy az ő diplomaosztójára sem ment el, amin nagyon megsértődött.

Ennyire irigy lenne egy majdnem nyugdíjas nő egy huszonéves friss diplomás fiatalra?

2022. júl. 21. 15:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Kisebbségi komplexusa van, mert neki "nem jött össze".

Erre lehet kifogásokat keresni, könnyebb azt mondani, hogy neki is sikerülne, bla-bla-bla. (Ha annyira egyszerű lenne, akkor neki is lenne.)

Ez persze még változhat az idő múlásával, remélhetőleg nem a rossz irányba. Előbb utóbb majd csak érdeklődi fog még.

Esetleg megpróbálhatsz neki olyan dolgot is mondani, hogy mi nem jött neked össze. Ha egy ilyenre meg pozitívan reagálna, akkor érdemes vele szüneteltetni a kommunikációt egy időre.

2022. júl. 21. 16:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Az ő gyerekeinek is van diplomája, nem értem hogy lehet valaki ilyen gyerekes ennyi idősen.
2022. júl. 21. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!