Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elmennél utazni a helyemben?

Elmennél utazni a helyemben?

Figyelt kérdés

Hozzájutottam egy kisebb pénzösszeghez, ami RENGETEG helyre jó lenne, nagyon sok a kiadásom az utóbbi időben, ráadásul a közelgő energiakrízis is bizonytalanná teszi a jövőt.

Viszont évek óta nem utaztam egy jót, csupa lemondás sajnos az életem. Amerikai utazásra nem, de egy igényes európaira elég lenne.

Fizetésem, megtakarításaim, biztos megélhetésem van jelenleg, tehát nem ezen a pár százezren múlik.

Mit gondoltok, ti mennétek a helyemben?

2022. júl. 19. 20:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, élnék a lehetőséggel. Most őszintén, van értelme kuporgatni azért, hogy 1 hónapra rá már szhart se érjen az az összeg? Ahhoz, meg hogy érdemi befektetést kössön az ember (főleg laikusként), az nem egy utazásnak az ára fogja ezt fedezni. December-január tájéken többféle dologra is be akartam ruházni (köztük továbbképzésre), de akkor a hülye fejemmel lebeszéltem magamat róla, h ez meg az nem létfontosságú dolog és h inkább spórolok... erre tudod mi lett? Ez. Qvára nem ér semmit az, amit akkor összespóroltam, tehát konkrétan se azok a cuccok nincsenek meg, se a félretett pénzem. Ha akkor azokat a tárgyakat megveszem, már rég hasznosítani tudnám és nem azon kéne törnöm a fejem, h mégis mi a lófhaszból vegyem meg a mostani árán. Pl. az akkori kiszemelt tűzhely került ~100k-ba, most meg kb. 150k-ba...

Viszont, nemrégiben nekem is megadatott egy utazási lehetőség (ugyanaz mint nálad kérdező, rengeteg lemondással járt eddig az életem, és sokszor nem éltem ilyesfajta lehetőségekkel anyagi/erkölcsi okok miatt), ahol elbhasztam szinte az egész fizumat (maga az utazás egy egyesület kereteiben zajlott le, így azt nem én álltam), de nem bántam meg, mert végre jól tudtam érezni magam, és olyan élményekkel gazdagodtam, ami máshol máshogyan úgyse adódna meg. Meg amúgy se kell gai válság meg háború, az is lehet h 3 nap múlva elcsap egy busz, vagy kiderül h áttétes vagy és 2 hónap múlva meg kampec. Élj a mának (Mondjuk eü dolgozóként ezt könnyű mondani 😂)

2022. júl. 19. 21:44
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha van egyéb megtakarításod menj. Ki tudja mit hoz a jövő...
2022. júl. 19. 21:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Menj. És miért? Mert feltetted ezt a kérdést.

Amúgy sincs terved a jövőre nézve abból az összegből azon kívül hogy "félreraknád", nem?

Menj és verd el:D Próbálj addig is ott ismerkedni, beszélgetni, nem tudjuk mit hoz a jövő. Lehet hogy 1 év múlva már ott is dolgozhatsz.

2022. júl. 20. 01:53
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a pozitív válaszokat.

Ahogy írtam, eltudnám költeni, egy csomó mindenem már csereérett, halogatok, kuporgatok mindig, viszont a tárgyak csak rövid időre tesznek boldoggá, szemben egy utazás akár életreszóló is lehet, nekem ez sokkal fontosabb.

2022. júl. 20. 16:30
 15/15 anonim ***** válasza:

Akkor miért kérdezed?

Én nem mennék el. Nekem az annyira nem jelent sokat, viszont a környezetszennyező hatását is nézem (főleg repülő esetében), tehát ezért sem.

2022. júl. 20. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!