Miért van az hogy egyesek állandóan zaklatnak a helyközi buszon, de ha kinyilvánítom a nemtetszésemet akkor meg én vagyok a rossz?
Önmagában a nézés, mereven bámulás nem gond. A viselkedésed viszont nagyon gáz. Agresszív állat vagy.
A veled szemben ülők egy oltári nagy barmot nézegetnek.
Bicajjal járok dolgozni, az utam átvezet egy kissé zűrös városrészen.
Minthogy a forgalom nagy, gyakran forgatom a fejemet, hogy tisztában legyek a körülöttem levő forgalmi helyzettel.
Nos, többször hallottam emiatt a házak tövétől a 'mitnézőőő' reakciót.
Nem lehet, hogy itt is effélével van dolgunk?
Nem értem a mai embert. Ha a szemébe néz utazás közben, az a baj, ha a nő mellét-lábfejét nézi, az a baj. Ha egyáltalán ránéz, aki épp telózik, nyomkodja azt, vagy beszélget valakivel épp, az a baj. Minden baj itt kérem. Az idősnek meg az a baja, hogy nem beszélget vele senki sem az úton a szokásos "világmegváltó életéről".
Jó megoldás nincs, csak az, hogy elviselni a másikat, azt a 5-10 percet, vagy 1-3 órát, és inkább a miérteket kutatni: normálisan megkérdezni: "Miért nézel?"; "Mi a gond, hogy nézel?"; "Mit szeretnél tőlem?"; "Beszélgessünk... Pl.: hogy miért nézel?".
Nem jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!