Hogyan kell barátkozni? Továbbá mi van, ha a másik fél nem akar és elutasító?
Pedig el kell fogadni, anélkül nem fog menni semmi. Munkahelyi interjú után is elutasíthatnak, ugyanazt a képességet kell fejleszteni itt is.
Ráadásul barátkozásnál nincs ennyire egyértelmű elutasítás, általában csak nem beszéltek többet.
Nincs olyan, hogy valaki sosem szúrja el... mindig, minden emberi kapcsolatban kialakulhat némi feszültség. A barátságban is. Viszont nem mindegy, hogy rátalálsz-e egy lelki társra, akivel ezeket is meg lehet oldani, lehet egymásra támaszkodni, egymást előbbre vinni, értelmesen időt együtt tölteni.
Javaslom, ne kapásból barátságot keress, mert semmi sem úgy kezdődik, hogy máris barátok vagytok. Egyszerűen legyél nyitott, rendes. Járj emberek közé. Olyan területen keresgélj, ahol otthon érzed magad, ami te vagy. Pl. ha van valami hobbid, akkor azon belül, s máris van közös téma. Vagy sportolj és ott ismerkedj. Csak ne feszülj, ne légy merev, mert az taszító. Ha valakiről lesír, hogy milyen negatív, azzal nem akarnak időt tölteni az emberek.
Most eszembe jutott, hogy gyerekkoromban mentem egy buszos külföldi útra, korombelieknek szervezték. Nem ismertem senkit, a többiek meg ismerték egymást. Hallgattam, hogy poénkodnak egymás közt a buszon, aztán nevettem a vicceken, és máris kötődni kezdtek hozzám, s így tovább. Ezt azért írtam, hogy lásd, nem kell erőlködni, csak tényleg ne zárkózz be, legyél simán jó fej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!