Alkoholista vagyok?
Ezen a nyáron elég sokat iszok. Az esetek többségében egyedül. Hol sör, hol bor, hol pezsgő, hol pálinka, viszont amit nagyon megszerettem az a pezsgő és nem az alkohol miatt iszom (tehát nem az alkohol, a kábultság hiányzik nekem) hanem az íze miatt. 1 hónap alatt 4 üveget ittam meg teljesen egyedül.
Egyszerűen imádom a pezsgőnek az ízét és már vannak olyan érzéseim, hogy nekem ez nagyon hiányzik és innom kell. A sör, pálinka annyira nem hiányzik, azokat mérsékeltem is, viszont a pezsgőre most nagyon rákaptam.
Egyébként nincsenek magánéleti problémáim, vannak életcéljaim és éppen ezek elérése érdekében egyetemen tanulok és az első évemet már teljesítettem is és teljesen motivált vagyok a jövőt illetően is.
Tehát egyáltalán nem valamilyen problémát próbálok az alkohollal elfolytani és nem is az alkohol miatt iszom, hanem az íze miatt. Viszont arra nagyon rákaptam.
Szerintetek ez már alkoholizmus?
21/F
(Családban van alkoholista)
#2 Olyan sosincs, meg amúgy tudom kontrollálni. Csak sokszor úgy gondolkodom, hogy ha most van lehetőségem meginni 1 üvegy pezsgőt akkor miért ne?
Nem is mindig iszok meg egy üveggel, mert ha már érzem, hogy hatni kezdett és meg kell állni akkor megállok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!