Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokaknak mi a bajuk a szegénye...

Sokaknak mi a bajuk a szegényekkel?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom, hogy így meg úgy a büdös prolik, ő miattuk van minden rossz.

Apám is folyamat ezt hajtogatja. Hogy az alja réteg már lassan jobban él, mint a keményen dolgozó GDP-t termelő réteg, meg akiknek felelősségteljes munkát végeznek, értéket teremtenek stb. S ki is emeli, hogy ezek a pénztárosok, árufeltöltők, gyári melósok, raktári anyagmozgatók, munkanélküliek. Apám szerint is, globális szinten ezek az alja rétegek szaporodnak a legjobban, ő miattuk vannak a dugók, a klímakatasztrófa, a jelenlegi rekord infláció meg szinte minden. Mert az állam őket nyomja a legjobban.

De nem is értem, mit foglalkozik ő ezekkel az alacsony rangú emberekkel.

Mások hogyan látják? Szerintetek is a szegények miatt van minden rossz? Tényleg ők jobban élnének, mint akinek értékteremtő munkája van?

2022. júl. 7. 08:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem a túlképzett semmit sem dolgozók-irodisták-öltönyösök...stb, akik túl jól fizetettek, jobban prolik.
2022. júl. 7. 11:03
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia. A szegény nem maga az ember, hanem az állapot, amit elszenved. Mindenkinek annyi van, amit meg tud magának teremteni, vagy el tud lopni, kapni tud. Apád valóban egy fasz. Sok embertársunknak jut egy alsóbb kategóriás autó.. igen. És? Ő ezt engedheti meg. Valószínűleg a szíve csücske is.. és nem lenne neki egy jóleső érzés, ha emiatt megbántanák. Mert ő erre képes. Ő ezt tudta megcsinálni és csak erre tud büszke lenni. Ha emiatt megbántod, akkor személyesen őt bántod meg, nem a tételt amiről szó van. A szegény és a piszkos ember között hatalmas a különbség. Aki a kevés javakból is rendszeresen és rendeltetés szerűen kitart, az az igazi ember.
2022. júl. 7. 11:28
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon szép komment az utolsó.

Nekem is egy régebbi autóm van, aminek az árát havonta többszörösen megkeresem, de semmiért nem cserélném le, nekem is a szívemhez nőtt.

Ha ezért leszólna engem apukád pl face to face, megmutatnám neki az egy havi bérkivonatom, szerintem elfehéredne. Meg te is egyébként kedves kérdező, mert belőled is süt a flegmaság.

De menőzzetek csak a kocsitokkal, az egyetlen értékkel amit feltudtok mutatni az életetekben.

2022. júl. 7. 11:39
 14/20 Shaddark ***** válasza:
100%

"A szegény és a piszkos ember között hatalmas a különbség."

Ez tetszett :)

Amúgy ebben az országban, politika mentesen (mindegyik pártra vonatkozik) kijelenthetem, hogy a mai Magyar gazdag réteg 90%a nem okosabb vagy tehetségesebb a többitől, egyszerűen csak jókor voltak jó helyen a rendszer váltáskor és utána.

Az állami vagyont szétosztották, van akiknek több jutott belőle, van akik nem kaptak semmit.

Ha szétnéz valaki a leg-gazdagabb 1000 Magyar között, nem végzettség és nem is iq szerint osztódott szét a vagyon.

Alapból a leggazdagabb egy gázszerelő :)

Ami talán számított, a mentalitás.

A berögzült rendszerben a mindig biztosra menő emberek közül aki hamarabb kapcsolt és mert kockáztatni, az kialakíthatott egy vállalkozást, hálózatot... amivel később már nem vehették fel a versenyt hátrányból az újak.

Azaz

Összegezve a szélhámosabb típusúak uralták le az országot, mert a felelősség teljesebb emberek nem mertek anno kockáztatni a bizonytalanra.

A közép mezőny pedig mint írtam, a szülőkön múlik, ki milyen lehetőségeket tud biztosítani. És milyen elveket, tudatosságot képes átadni a gyermekének. Azaz ez meg szerencse kérdése.

Persze, ha valaki még 40 évesen sem tud mit kezdeni magával és az életével az már valamilyen szinten az ő hibája, de sokaknak nincs esélye sem változtatni mert elköltözni oda ahol jobban megfizetik őket, esetleg képzik is, drága dolog.

Ha ezt mindenki meg tudná oldani, szerintem Borsodban lakna 100 ember, Győr-Moson-Sopronban meg túlnépesedés lenne és 1 milla lenne egy egyszobás albérlet egy hónapra...

2022. júl. 7. 11:44
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Ötös vagyok. Azokból a koldusokbol van elegem akiktől.nem.lehet a kerthelsegbe kiülni nyugodtan. Mert oda jön.akitol nem lehet rágyújtani. Akitől nem férsz ki a boltajton mert adjál már.....
2022. júl. 7. 11:52
 16/20 Shaddark ***** válasza:
Igen, vannak akik saját maguk rontották el a saját életüket, mert simán csak lusták voltak vagy mindig másokat okoltak a saját hibáik/hiányosságaik miatt. Ezekre szerintem sincs mentség...
2022. júl. 7. 12:00
 17/20 anonim ***** válasza:
86%

Apád az összes "alja nép" közül a legnagyobb prosztó.

A frusztrációját inkább temesse el. A gyári melós és a villanyszerelő is megdolgozik a béréért. Talán jobban gazdálkodik, vagy ért mellette valamihoz és másodállásozik. Ha ennyire irigy, akkor menjen el ő is gyárba 3 műszakra.

Remélem kihámoztad a véleményem. Sajnállak, hogy ilyen szűkagyú se*gfej mellett élsz.

2022. júl. 7. 12:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Sokszor hallom, hogy így meg úgy a büdös *politikusok, ő miattuk van minden rossz.

Apám is folyamat ezt hajtogatja. Hogy *ez az alja réteg már lassan jobban él, mint a keményen dolgozó GDP-t termelő réteg, meg akiknek felelősségteljes munkát végeznek, értéket teremtenek stb. S ki is emeli, hogy ezek a *politikusok. Apám szerint is, globális szinten ezek az alja rétegek szaporodnak a legjobban, ő miattuk vannak a dugók, a klímakatasztrófa, a jelenlegi rekord infláció meg szinte minden. Mert az állam őket nyomja a legjobban.

De nem is értem, mit foglalkozik ő ezekkel az alacsony rangú emberekkel.

Mások hogyan látják? Szerintetek is a *politikusok miatt van minden rossz? Tényleg ők jobban élnének, mint akinek értékteremtő munkája van?"

Kijavítottam a hibákat apád szövegében, szívesen :)

Egyébként véleményem szerint ő is beleszopódott a fidesz gyűlöletpropagandájába és szándékos megosztásába, azért utálja a többi embert, holott az országunk baját nem ők okozzák hanem a tényleges politikai "elitünk". Viszont ők minden felelősséget elkennek és próbálnak bárki mást bűnbaknak megtenni, ezzel is a gyűlöletet széthúzást fokozva. Addig se fognak össze a az emberek és indulnak meg ellenük. Apád sajnos idióta és ő is elhiszi amit a közmédia sújkol rá, ha fontos neked ő akkor szerintem próbáld meg felvilágosítani, mi is a probléma valós oka. Javaslom a megmaradt kevés független sajtó cikkeinek bemutatását neki, hogy kicsit táguljon a látóköre.

2022. júl. 7. 13:17
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintetek is a szegények miatt van minden rossz?"

A rossznak egyetlen örök tulajdonsága van: mindig mások okozzák. Ha a szegényeket kérdezed, ők azt mondanák, hogy az ő nyomoruknak az az oka, hogy ott a sok gazdag, akik ugyanannyit dolgoznak, mégis több pénzt kapnak, és még nekik áll feljebb. Az állam is mindent megenged a gazdagoknak, jobb orvosi ellátást kapnak, őket nem csukják börtönbe, a kapcsolataik miatt, és a többi.

Hogy kinek van igaza? Leginkább senkinek sem. Az emberi társadalom több milliárd ember és mérhetetlen környezeti tényező komplex egymásra hatása, amiben minden ember egyszerre sodródik, és tereli is a folyót. A lényeg viszont, hogy egyetlen ember nem tud sokat tenni az árral szemben, csak reagálni rá.

2022. júl. 7. 13:48
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
A zembereket a vezető simán, frankón egymás ellen tudja hangolni, ha kinevez 1-1 főgonoszt erre a posztra, így mindig van Mo.-n valakit utálni.
2022. júl. 7. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!