Miért mondják, hogy szegények a magyarok, mikor ha kimegy az ember az utcára, nem ezt látja?
Hatalmas dög autókkal van tele a város, amik maximum 5 évesek lehetnek. Ilyen terepjáróféle lóbaszó járgányokban ül 1-1 ember és alig lehet moccanni az autósforgalomtól.
Naponta kelnek el a lakások, akármilyen környéken is éljen az ember, kinéz az ember 10 hirdetést szép, 30-50 millió forintos lakásokkal, másnap már nincs meg a felük, nem működik konkrétan a link. A szomszédban is 60-80 millió forintos lakások kelnek el legfeljebb néhány hónap alatt.
Valaki megveszi őket.
Sok emberen fürtökben lóg a gyerek, vadiúj ruhákban, csilivili játékokkal, amiket havonta cserélnek. Látszik a cuccokon, hogy újak, gyerekenként havi 50-60 ezer elmegy...
A legtöbb nőnek is megvan a műszempilla + műköröm kombó, az újszerű ruhák, a cipőiken látszik, hogy nem sokat jártak benne. Pedig ezek a dolgok havonta 40-50 ezer forintok.
Nem sajnálom senkitől ezeket a dolgokat, na de hogy van az, hogy ha annyira szegények vagyunk és annyira kamu a mediánbér meg az átlag kereset, akkor ennyi ember mászkál az utcán, aki jóformán luxusra költ?
Ez meg Etiópia, aztán meg ott is mi van amúgy...
A szegénység nem csak úgy néz ki mint a legyekkel belepett nyomortelepek, hanem úgy is, hogy életed végéig fizeted a hiteleket meg a kamatos kamatokat, mert venni akarsz egy házat.
"Nemtom, gyerekem. Borsodban meg szoktàl fordulni?"
Itt lakok, igaza van a kérdezőnek.
Miskolcon is ez megy.
Rengetegen vannak, akik a jobb élet reményében külföldre mentek dolgozni, nekik most nagyon jól megy a szekér....
Javaslom probáld ki.
Új autót vettem én is, szalonból.
2 éven át mindennap dolgoztam (!), túlóráztam.
Hallgatom én is, de nem érdekel. Hamarosan házam is meglesz lesz, de azért is, higy meglegyen 2 helyen dolgozok.
Másnak is lehetne, de dolgozni nem mindenki szeret....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!