Miért isznak emberek üdítőket, vagy alkoholt, amikor a legtöbb rákkeltő az édesítőszerek miatt, cukorbetegséget idézhetnek elő a cukortartalom miatt, függőséget alakíthatnak ki az ízfokozók és kóla esetében a koffein miatt, és egészségtelenek?
Pont azért. Valamiben meg kell halni.
Viccet félretéve, én azért iszom pl ízesített vizet, cukormentes szörpöket és italokat, mert így tudok megfelelő mennyiségű folyadékot bevinni gond nélkül. És leszarom, hogy ki szerint mi rákkeltő, a szénsav, citromsav, nátrium ciklamát és társai, amik abban vannak, amit én iszok, nem bizonyíthatóan rákkeltő.
De tudnék feltenni én is a napon magukat süttető/dohányzó/elhízott/mozgásszegény életmódot folytató/finomított élelmiszereket fogyasztó/munkáját utáló és emiatt stresszelő/fizikai munkát végző/sokgyerekes honfitársaimnak keresztkérdéseket az egészségükkel kapcsolatban. Az ország jelentős része kapásból mentálisan beteg. Ő dolguk, de aki engem baszogat azért, hogy nem csak vizet iszom, az kicsit nézzen már magába, hogy a tudatlansága meg a beleszarása miatt hány hibát vét a saját egészsége ellen az életében... Ha valaki fizikailag mindenre figyel, lelkileg megy rá. Nem tudsz sterilen étkezni anélkül, hogy megszállott lennél és stresszes a tiszta étel/ital beszerzése miatt.
Pengélen egyensúlyozunk egészség és betegség között, mindannyiunknak megvannak a maga kompromisszumai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!