Van olyan vezetéknév, ami jól hangzik és könnynen átírható germán vagy újlatin nyelvekre?
Vezetéknevet nem olyan egyszerű megváltoztatni mint egy keresztnevet, csak szólok. Nagyon nyomós indokodnak kell lenni. Ha jól tudom egyenesági felmenők vezetékneveiből válogathatsz, vagy a házastársad nevét veheted fel, válás után is maradhat (gondolom). Anyakönyvvezetőnél érdeklődj, én csak a keresztnevem változtattam, vezetéknévben sajnos nem tudok nagyobb segítséget nyújtani.
Amúgy konkretizálnád a kérdést? Tehát magyar vezetéknevet akarsz, amit le lehet fordítani más nyelvekre? Pl. Kovács-Smith? Vagy alapból germán vagy újlatin eredetűt akarsz? Mint pl Klein? Csakhogy valami példát mondjak, mert egyáltalán nem egyértelmű a kérdésed. Különben pont a múltkor gondolkodtam, ismertem egy csajt akinek "Vida" volt a vezetékneve, aztán ugye pont spanyolul tanulok, a Vida pedig spanyolul azt jelenti, hogy "élet".
Nem tudod tetszés szerintire megváltoztatni.
Ahogy leírta az #1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!