Melyiket szeretitek jobban? A munka világát? Vagy
visszasírjátok a sulit?
Figyelt kérdés
Én személy szerint a sulizást preferálom. Az okok egyszerűek. Június közepétől szeptemberig szünet. Egy dolgozó ember örül, ha 2 hétre el tud menni szabadságra, mikor jön a nyár. Jelenleg pont szabadságon vagyok, minden nap igyekszem tartalmasan szórakozni, kikapcsolódni, de nap végén frusztráltam számolom vissza a napokat… Aztán kezdődik újfent a mókuskerék. Egy felnőtt dolgozó embernek szerfelett kevés szabadideje van.
Az ilyen piti iskolai dolgok, mint a klikkesedés, önmegvalósítást korlátozó öltözködési szabályok ugyanúgy megvannak a munkahelyeken is. Ez utóbbi talán még szigorúbb is és dress code meg ruházati szabályzat néven fut.
Volt már 36 órásra nyúló műszakom is... De ha egyszer kilépek a munkahelyem ajtaján, akkor nem kell foglakoznom munkával. Azt csinálok, amit akarok. Ez felbecsülhetetlen. Én nem értem, miért sírja vissza bárki az iskolás éveit... Gyűlöltem az értelmetlen szabályokat, a kötöttségeket, azt, hogy azt is meghatározta az iskola, festhetem-e a körmöm, meg a hajam. Minden egyes nap, mikor úgymond letettem a lantot, haza kellett mennem tanulni, meg házit írni. Összességében kevesebb szabadidőm volt, és itt legalább fizetnek a munkával töltött percekért. Meg tudom, hogy mi vár rám, ha bemegyek, nincs olyan, hogy odajön a főnök, és random feleltet. Soha többé nem ülnék iskolapadba.
2022. jún. 28. 20:36
12/17 A kérdező kommentje:
„Gyűlöltem az értelmetlen szabályokat, a kötöttségeket, azt, hogy azt is meghatározta az iskola, fest“
Összesen 30 ezret buktam az ehavi fizumból, mert a figyelmeztetés ellenére is rövidnadrágot viseltem:D És egy nyomdában dolgozok… Nem a Ritzben. Szóval szerintem nem jelenthető ki, a nagyobb szabadság kizárólagossága a munka világának a javára.
2022. jún. 28. 21:34
13/17 anonim válasza:
Akinek jó munkahelye van, annak nyilvánvalóan az jobb, mint a suli. Akinek meg rossz, az visszamenne a suliba.
2022. jún. 28. 21:36
14/17 anonim válasza:
Én inkább a munkát szeretem. Már csak azért is, mert főleg otthonról dolgozhatok és ha be is megyek, tök klassz szolgáltatások vannak az irodában. Meg azért is, mert dolgoztam párhuzamosan az egyetemmel főállásban és mikor már csak a munka maradt, hirtelen úgy éreztem, hogy rengeteg a szabadidőm.
2022. jún. 28. 22:28
15/17 anonim válasza:
Jobban szeretem a munka világát, de szívesebben lennék gyerek. Megoldható egyszerre a kettő? :)
2022. jún. 29. 16:27
16/17 anonim válasza:
Én imádtam a sulit, a mai napig rendszeresen összeülök a gimis osztálytársaimmal. Egyszerűen annyira jó volt a közösség.
2022. jún. 30. 10:36
17/17 anonim válasza:
Én utáltam a sulit s akkor még nem tudtam, hogy a munkahelyek még rosszabbak. Ott is tanulni kell folyton s hiába kap az ember egy kevés fizetést, örökké tart a taposómalom. Ebből a szempontból a suli jobb volt, mert több volt a szünet és egyszer vége lett az egésznek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!