Hogy szoktad megértetni azokkal akik "zaklatnak" gyerekvállalás kérdésekkel, hogy mikor lesz gyerek, unoka meg ilyenek ha te nem akarsz?
Figyelt kérdés
Engem még nem értek ilyen zaklatások szerencsére de olvastam sokaknál volt és kíváncsi vagyok, hogy ha nem akarsz gyereket hogy szoktad védeni magad hogy ne faggason tovább? Volt olyan akinek hiába magyaráztad egyszerűen sz.rt rá és tovább kérdezősködött? Hogy kezelted? Főleg ez a mondat szokott kiütni hogy "majd meggondolod magad" és ha nem? Arra ilyenkor nem gondolnak, hogy lehet nem fogja? Az gondolom nem létezik a fejükben...Meg az ő világa miben változna ha meggondolnám magam vagy csak ez egy megszokott mondat?2022. jún. 24. 19:03
1/8 anonim válasza:
nem magyarázkodom olyan témában, amihez másnak semmi köze.
3/8 anonim válasza:
Akik fontosak számomra azok tudják hogy állok a kérdéshez és nem piszkálnak. Akik meg nem azoknak egyszer megmondom, hogy semmi köze hozzá és onnantól valamiért ( :) ) nem akar erről többet kérdezni.
4/8 Metionin válasza:
A random kíváncsiskodókat (anyám ismerősei pl. amikor odautazok, rendszeresen próbálnak kérdezősködni) elintézem egy nemmel és ott hagyom. Rokonokkal nem tartom a kapcsolatot, akivel meg jóban vagyok, nem zaklat ezzel. Viszont van anyósom, na ő nem volt képes leállni a témával 10 évig. Először eltereltem a szót, utána csak nem mondtam semmit, végül megmondtam, hogy nem szeretnénk, párom is megmondta, együtt is megmondtuk. Egyik fülén be, a másikon ki, a következő találkozáskor már gyerekkönyveket mutogatott, amiket az unokájának előre megvett. Miután a szép szó nem használt, az egyik családi összeröffenésén kitört belőlem az állat és közöltem vele, hogy mégis honnan veszi, hogy neki joga van turkálni a méhemben, fogja már fel, hogy itt semmiféle gyerek nem lesz! Erre a megszokott bárgyú mosolyával közölte, hogy nem baj, majd meglátom, hogy úgyis becsúszik. Közben anyámmal is találkozott véletlenül és neki is leállt követelőzni, hogy mi az hogy nem akarok szülni. Anyám elküldte a sunyi pcsába. Egyéb okok miatt azóta nem találkoztam vele, párom mondta egy ideig, hogy neki mutogat képeket mások gyerekeiről. Tavaly a lányának lett egy gyereke akik szinte vele tartatnak el, na érdekes módon azóta nem hozta szóba a gyerek témát.
5/8 anonim válasza:
1000-el kérdezz vissza: Miért szeretnéd tudni, "Te" hogyan oldottad meg ezt a kérdést, amikor tőled kérdezték ezt, miért lenne szerinted jó egy gyerek a mai világba? 1000-el szedd szét kérdésekkel.
6/8 anonim válasza:
Egyszer elmondom, miért nincs/nem lesz, utána ignorálom - először a kérdést, aztán a személyt.
7/8 anonim válasza:
Nem tartozom SENKINEK magyarázattal ez ügyben (sem)!
8/8 anonim válasza:
Azt szoktam mondani hogy én se szólok bele hogy kinek mikor hány gyereke legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!