Ukrán menekült kéreget Auchan parkolóban, átverés?
Budaörsi Auchan parkolóban egy jól szituáltnak látszó nő, kéreget kézpénzt. Haja frissen festve, ápoltak a fogai, enyhén érzem a parfümjét. Azt mondja Ukrán menekült Beregszászról, 3 gyerekkel, a BOK csarnokban vannak nincs aki befogadja, de egy szoba albérlet kb. 60 000Ft. Kézpénzt kér!
Mondom neki, sajnos nem tudok kézpénzt adni, legyen kedves a BOk csarnokban megkeresni a Vöröskeresztet, vagy a Migration Aidet, segítenek szállást találni, vagy ha van magyar útlevele, akkor mintha segélyre is jogosult lenne ( nem tudom ezt biztosan), vagy menjen be a Budaörsi önkormányzatba (elmondtam hol van, 10 perc gyalog, nem fért volna be a gyerekek miatt a kocsibs) ott eligazítják talán szállást is kaphat.
Nem, ő neki kézpénz kell!
Mondom sajnálom nincs, még adtam neki pár Facebook címet ahol civilek segítenek, majd elköszöntem, jó szerencsét kívánva!
Azért bennem sok kérdés felmerült. :
-Ha a BOK csarnokban vannak, mit keres itt a "kietlen Budaörs parkolóban?
-A BOkban úgy tudom nem lehet megszállni, hogy vannak ott több napja?
-A Vöröskereszt, meg a Migration Aid, tuti segít ott, ha hozzájuk fordul!?
-magyar útlevél? Keresse a magyar kormányt segíteni!?
Köszönte, és látta hogy velem nem jut dülőre, nekem meg fura volt az egész, átverésre gondoltam elejétől fogva.
Komolyan ez a módi? Így kéregetnek, az ukrán menekülthelyzetet kihasználva?
Csinálj pár szórólapot, amin rajta vannak a segítő szervezetek nevei, telefonszámai, és add oda neki. :)
Tuti, hogy kamu, átverés...
Szerintem meg igazságtalan, hogy egy életvitelszerűen soha eddig itt nem élő embernek rögtön az ölébe hullhat és hullik minden, amelynek az eléréséhez sok Magyarországon született embernek egy egész élet kevés gyakran.
Sajnálom, ha nem értetek velem egyet, - az sem érdekel, ha lepontoztok!
lehet simán valódi ukrán is, sok van amelyik inkább elkezd koldulni, lopni, hazudni, mert az állami segítséghez be kell tartani bizonyos szabályokat, és ez nem tetszik a szegény kis áldozatoknak... nem kell tőlük hasra esni, az ukránok se szentek, van oka bőven mért nem voltak soha eu-tagjelöltek se, csak ugye ezt most mindenki elfelejti.
de bármi is volt, jól tetted hogy nem adtál neki pénzt. ez olyan mint a kutyáknál, ha jutalmazod a helytelen viselkedést, folytatni fogja, mert az jó neki. ha senki ne lenne olyan hülye, hogy pénzt adna a kéregetőknek, egy hónap alatt megszűnnének létezni.
8as, számodra miért lenne az igazságos, ha magukra hagynánk a háború elől menekülő embereket anyagi és létbeli biztonság nélkül?
Rosszul értelmezed az igazságosságot. Két tétel: adjuk meg mindenkinek ami neki jár és bánjunk úgy másokkal ahogy velünk szeretnénk hogy bánjanak. A háború ellen menekülő embereknek jár a segítség, ha mi menekülnénk szeretnénk, hogy minket is segítsen más. Amit te képviselsz az nem igazságosságot tükröz, hanem egyszerű önzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!