Mostmár az angol lesz mindig a világnyelv? Nem fogja másik nyelv átvenni a helyét már soha? Egyre többen fogják beszélni?
Figyelt kérdés
2022. jún. 18. 18:23
1/9 anonim 

válasza:

Ezeket a dolgokat sosem lehet előre tudni. Nem látunk a jövőbe.
Amikor még a francia volt a kulturális világ nyelve, biztosan nem hitték, hogy majd egyszer az angol átveszi a helyét.
4/9 anonim 

válasza:

Nagy valószínüséggel igen, egyrészt mert eleve rengeteg országban az a hivatalos nyelv (vagy az egyik a kettöböl), másrészt a modern technika és tudomány nyelve is angol, nem nehéz megtanulni.
5/9 anonim 

válasza:

Miért, valami bajod van vele vagy mi?
6/9 anonim 

válasza:

Ameddig létezik a jelenlegi technológiára épülő civilizáció, aminek ugye a fő közvetítő nyelve az angol, addig aligha fog visszaszorulni.
7/9 anonim 

válasza:

Valószínűleg igen. Egyszerű, tudományos körökben már elég egyöntetűen használják, ráadásul követi a fejlődést, semmi sem indokolja, hogy más legyen helyette.
8/9 anonim 

válasza:

Ha rajtam múlik nem lesz az! Ezzel már meg is tettem, amit meg lehet tenni annak érdekében, hogy ne burjánozzon tovább a neoprimitív! Eddig is tojtam erre, ezután is fogok! :)
9/9 anonim 

válasza:

#8 szerencsere nemcsak ez nem mulik rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!