Hogy kell jól reagálni arra mikor valaki mesél valamit? (chaten)?
Mesél valami történetet valaki... Hogy reagáljak rá?
Ha vicces akkor vagy szmájlikat lehet rá reagálni, vagy "XD" vagy "JAJJ visitok nagyon jó" hasonlók... Ha szomorú történet akkor meg "Sajnálom" stb.
Egyszerűen nem tudok kommunikálni hogy ne legyen unalmas, ne akadjon meg...

Ha már reakció.
Nem leszek népszerű, de nagyon alacsony szellemi színvonal van.
Ahhoz, hogy megfelelően tudj kommunikálni egyrészt megfelelő mennyiségű szókincset kell magadra szedned.
Valamint szükséges folyamatosan használni:
- értő könyvolvasás,
- etimológiai szótár,
- szinonima szótár,
- kérdezés tudománya,
- ellentét szótár,
- nyelvművelő kézikönyv,
- nyelvművelő szótár,
- helyesírási szótár,
- értelmező szótár,
- Idegenszó-tár,
- magyarító szótár,
- magyar nyelvtan.
Másrészt ajánlom viselkedéstanként:
Victoria Turk: Digitális etikett
Kalocsa Róza: Az illem könyve (bár már több, mint 100 éves könyv, hasznos dolgok vannak benne)
Görög Ibolya: Mindennapi maceráink
Görög Ibolya: Viselkedéskultúra c. könyveket.
Az igazi humorérzék az, amikor a hétköznapi életből vett példákat tudsz viccesen elmondani, írni, gúnyolódás nélkül. Ez sajnos nagyon keveseknek megy.
Amúgy fő a tapintatos őszinteség, ha már véleményezel.
Nem kell kényszeresnek lenni, nem kell megfelelni a másiknak.
Legyenek saját gondolataid, saját véleményed.
Ha az önbizalmad nincs a helyén, ami valójában önszeretet, nem egoizmus, azt is rendbe kell tenned, mert a jó kedély, humor, nyugalomból jön.

Kérdezz bele a storyba. Hol történt, mikor, kik voltak vele stb. Egyrészt ezzel időt nyersz magadnak, amíg kitalálsz valamiféle épkézláb választ, mástrészt a másik fél érzékelni fogja, hogy érdekel téged az, amit mond. Fontos, hogy olyan kérdést tegyél fel, amit nem lehet egy igennel vagy nemmel letudni, ezzel gyakorlatilag kényszeríted a partnered, hogy folytassa a beszélgetést.
Viccelődj a történettel. Ez nyilván vicces/kínos történetek esetén működik csak, nyugodtan mondhatsz olyanokat, hogy "Nem is te lennél" vagy "Már megint a ...?" ha valamiféle visszatérő jelenetről van szó, stb.
Szomorú történet esetén: biztosítsd, hogy te bármikor szívesen meghallgatod, ha valakivel szeretne beszélni, majd ajánld fel neki, hogy váltsatok egy vidámabb témára a felvidítása érdekében.
Mesélj te is egy történetet. Akármilyen történet megteszi, ami akár csak a legkisebb hasonlóságot mutatja az övével. Mondjuk éppen arról mesélt, hogy hogyan késte le a buszát, akkor választként megírhatod, hogy: Áhh a buszokról jut eszembe, múltkor éppen hazafele mentem a buszon és ez meg ez történt.
Ha már tényleg megakadt a téma és nincs mit tenni, akkor ne félj új témát bedobni: Amúgy holnap ide és ide megyek vagy Amúgy hallottam ezt meg ezt stb. A lényeg, hogy beszélj valamiről
Random mém, zene, kép. Ez is akkor működik, ha már valamit reagáltál, de elakadt a beszélgetés. Ilyenkor nyugodtan küldj el neki egy szerinted vicces mémet, amit "most láttál", vagy egy zenét, amiről "ő jutott eszedbe" vagy egy képet amit "pont most találtál". Ezzel elég könnyen témát lehet váltani.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, lehet később kiegészítem még, de remélem azért valamennyit tudtam segíteni

Ha velem nem történik semmi érdekes mert sablon az életem akkor mit meséljek neki?
Minden napom egyforma szinte.

Akkor tedd érdekessé a napjaidat.
Ahogy írtam az első válaszomban, olvass (sokat), így lesz téma, amiről tudsz beszélni.
Vagy mond el hogy mit gondolsz...
Ha rákérdeznek a napodra de nem tortént semmi akkor mondj egy olyan dolgot amit tegyük fel látál és azt gondoltad hogy fura vagy ilyesmi...
Például ha most látsz kiskutyát amire ráadtal egy fehér kapalapot. És ezt te szórakoztatónak tartod akkor ezt is meséld el az illetőnek... mert ebből (is) lehet folytatni a beszélgetést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!