Külföldiek minek írkálnak erre az oldalra?
Nem azzal van gondom, hogy használja a fórumot, csak éppen külföldön sokminden teljesen másként van, és azokkal példálóznak, euróban számolgatnak stb. Meg ha kérdeznek akkor is miért itt? Mikor nem tudhatjuk ott mi az eljárás.
A múltkor is több oldalon keresztül irogatott a kérdező, hogy baj-e ha az albérletbe odaviszi a barátnőjét? Mire kiderült, hogy hogy nem is itt él, és ott nem az van mint nálunk, hogy a lakásnak fix tarifája van, ha egy személy vagy egy egész család él benne, hanem a bentlakó személyek száma is számít.

De amúgy itt is van olyan, amiről a kérdésben írsz, a barátom lakott is pl. Pesten olyan albérletben, ahol azt mondta a tulaj, nem vihet fel magához senkit huzamosabb időre, vagy ha igen, azt jeleznie kell és magasabb lesz a lakbér. Pl. amikor felutaztam hozzá vidékről, nyilván nem jöttem haza már másnap, hanem "titokban" ott voltam nála több napot is egy huzamban, meg még emlékszem, beszéltük is, amikor mentünk boltba vagy valahova, hogy reméljük, a szomszédok nem látnak meg minket vagy nem fognak a tulajnak szólni, hogy látják, napok óta ott vagyok.
Ahol most lakunk albérletben, itt is mondta a tulaj, hogy ha esetleg ne adj' Isten szakítanánk és valamelyikünk elköltözne, meg tudnánk egyezni egy kicsit alacsonyabb lakbérben.

Nem minden orszagban van a GYK-hoz hasonlo oldal. Amerikaban pl a redditre ami hasonlo, legalabbis itt azt mondjak viszont ha ramesz a fooldalra akkor inkabb kozossegi oldalhoz hasonlit, mintsem olyan oldalhoz ahol nevtelenul tudsz kerdezni es megvalaszolni barmit.
Azt en sem ertem hogy miert kerdeznek olyanokat amit egy magyar nem tudhat mert mas a torveny, szabaly. Pl egy magyar nem tudhatja hogy amerikaban atmegy e a muszakin az auto ha van repedes a szelvedon.
En olyan kerdeseket latok hogy pl 5000 euroert milyen autot vegyen. Honnan tudna egy magyar hogy pl szlovakiaban 5000ert milyen a valasztek?
Ezek nem kulfoldiek hanem kulfoldon elo magyarok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!