Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Furcsa viselkedés az, ha...

Furcsa viselkedés az, ha valaki a kisujját se mozdítja amikor valaki rosszul lesz a buszon a közelében? Szóval nem próbál segíteni meg semmit, másokra hagyja a dolgot

Figyelt kérdés
2022. jún. 11. 17:04
 1/10 anonim ***** válasza:
48%
Furcsa
2022. jún. 11. 17:11
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Manapság már ez a természetes sajnos.
2022. jún. 11. 17:18
 3/10 anonim ***** válasza:
97%
Nem furcsa. Az emberek sokfélén reagálnak stresszhelyzetben. Valaki tud segíteni, valaki pedig teljesen lefagy. Ezek mind teljesen normális reakciók. Kifejezetten zavaró tud lenni az, ha egy rosszul lévő embert körbeállnak az idegenek és mindenki fontoskodni akar. Elég egy vagy két ember segítsége, akik értenek az elsősegélyhez, ennél többen nem kellenek. Az meg egyenesen hátráltatja a segítségnyújtást, ha valaki nem ért hozzá és/vagy nem jó segítségnyújtásban, de mégis ott bámészkodik, csak mert fél, hogy a társadalom elítéli, ha nem megy oda "segíteni".
2022. jún. 11. 17:20
 4/10 anonim ***** válasza:
4%
Nem furcsa..miért édekelné hogy másnak éppen mi baja?
2022. jún. 11. 17:49
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Engem se érdekelne különösebben más baja, még akkor se ha élet-halál között van.
2022. jún. 11. 17:52
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
A probléma gyökere abban van, hogy olyan kort élünk, amikor egyszerűen nem lehet eldönteni, hogy ki szélhámos és ki nem az! Olyan világot élünk, ahol ha kiállsz az igazadért, nagyobb az esélyed börtönbe kerülni, mint pl. annak, aki azt megelőzően megpróbált kirabolni vagy minden átmeneti ok nélkül bántalmazott közterületen! A jog a zsiványokat védi és ennek árnyékában azt mondják, gondolják az emberek, hogy nem ártják bele magukat mások problémájába. Az írásomban az összefüggés ott van, hogy nem lehet tudni, nem eltereléskén viselkedik-e valaki úgy, ahogyan - és a cimborája meg csinálja közben a "svarcot"! Az már csak hab a tortán, hogy akármilyen "oktatásokat" kap az ember élete folyamán, vagy leblokkol a stressztől vagy nem tudja, mit helyes ilyenkor tenni! Eltörni én is el tudom egy magatehetetlenül aszfalton fekvő ember szegycsontját, de ez nem garancia arra, hogy újra éled!
2022. jún. 11. 18:33
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

Egyrészt manapság az emberek nem szívesen mennek oda idegenekhez, mert annyi rosszat hallani, annyi a barom, soha nem lehet tudni... Másrészt ahogy már írták, ez másoknak is egy stresszhelyzet, valaki ért hozzá, feltalálja magát, míg más meg lefagy.

Hálistennek még sosem történt meg sem velem ilyesmi, sem a szemtanúja nem voltam balesetnek, de megmondom őszintén, én sem tudnék segíteni, vagyis nem én lennék a legalkalmasabb erre. Nem mernék újjáéleszteni sem valakit, hiába mutogattak erről videót még valamikor az iskolában, erőm sem lenne hozzá valószínűleg. Nagyon könnyen pánikba eső típus vagyok, ha pl. vérző látnék, szerintem én is rosszul lennék, elájulnék. Ha egy komolyabb balesetet látnék, az bennem is traumát okozna, ahogy ismerem magam.

2022. jún. 11. 18:49
 8/10 anonim ***** válasza:
40%

Magyaroknál sajna nem furcsa. Ilyen ellenséges népet még nem szült a világ. Mindig megy a másikra való mutogatás, majd a végén a perlekedés. Senki sem tanul egy esetből sem.

A sok "megvédelekharcellenségakcióterv" sorra meghozza a "gyümölcsét". Ahelyett, hogy pl.: az általad felvetett problémákat hirdetnék a nagy plakátokon.

2022. jún. 11. 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:
6%
Amúgy rosszullét alatt mit kell érteni? Elájul, vagy hányik, vagy mi? Mert nem mindegy. Utóbbi esetben még le is vágnám a buszról és megkérdezném a sofőrt ugyan miért enged fel mindenféle részeg alakot mikor tiltja a szabályzat,
2022. jún. 11. 23:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem furcsa, de én sem megyek oda hozzá, mert raboltak már ki egy ilyen során.

Nagyon sajnálom, aki tényleg rosszul van, de segítsen neki valaki más. Egy rossz tapasztalat elég volt, hogy bizalmatlankodjak.

2022. jún. 12. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!