Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az átlagember "rabszolgaként...

Az átlagember "rabszolgaként él", de miért nem tesz ellene, miért nem vállal felelősséget?

Figyelt kérdés

Ha belegondolsz, akkor ez az egész világ a 99% számára rabszolgaság.

Megszülettél, pedig nem kérted. Lehet, hogy éhező afrikai gyereknek, Borsodi zsákfaluba szegénynek, vagy bántalmazó, érzelmileg buta szülő gyermeknek. Nem tehetsz róla, NEM kérted.

Pár éves kortól felnőtt korodig mindenki meg akarja mondani, mit tegyél, mennyit tanuljál, stb. Kidolgozod tanulással a beled, hogy majd légy valaki.

Aztán érettségi, okj, egyetem, diploma, stb. után rájössz: Kamu az egész, ígyis, úyis rabszolga leszel.

Persze van különbség egy 120 ezer ft-ot kereső, minimálbéres takarító és egy 800 000 Ft-ot kereső programozó között, de végülis mindenképp rabszolga vagy.

Eladod a lelked, az életed, az időd pár nap szabiért és a hétvégkékért. Cserébe ostoba emberekkel vagy a munkahelyeden egy légtérben. Stresszelsz, egészségtelenul kajálsz, nem mozogsz, idővel mentálisan, lelkileg és fizikailag is betegebb leszel.

Majd a társadalmi nyomás, család, pénz (támogatás felvétele, vér gáz szerintem) miatt gyereket vállalsz. Mert ezt várják tőled. Azt hiszed jobb lesz, pedig nem.

Asszony/férj megcsal, mert elhíztál, nincs pénz, stb. válás, fizetheted a gyerektartást vagy rád szakad egyedül a teher.

Közben a fizud nem követi az inflációt, egyre betegebb vagy, egyre több a bajod. Idegbeteg, pesszimista,elhízott, alkoholista és stresszes átlag magyarrá válsz.

Ezek tények, elhízásban világban 4-ek, alkoholizálásban 8-ak vagyunk a sok száz országból.

PErsze nem minden ilyen-fekete fehér, de a többségre ez igaz.

Ilyenkor pedig mindenki a kormányt, a multikat, a rendszert hibáztatja. IGen, rabszolgának születünk, de azt már Te döntöd el, hogy az is maradsz-e.

A gond, hogy az emberek 99%-a NEM vállal felelősséget az életéért, a langyos pocsolyában tengődik. Holott soha nem volt még ennyi lehetőség a világban, sosem volt ennyire egyszerű kilépni ebből a mókuskerékből.

Jah, hogy ehhez kitartás, felelősségvállalás, gondolkodás, akaraterő kell.... Akkor inkább nézem a NEtflixet helyette az könnyebb, majd utána panaszkodok. :)

2022. jún. 8. 09:29
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%

29-es, de jót röhögtem!

Külföldön, ahol halálra keresik magukat az emberek, még többet zabálnak és még kövérebbek, hát döbbenetes!

Nem lehet, hogy csak úgy vannak vele, mint én, hogy szeretnek enni és jólesik nekik száraz zsömle meg parizer helyett finomakat enni?

2022. jún. 8. 10:43
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szegény kérdező vissza bújt sírni a sarokba, mert nem talált értő közönséget az önigazoló rohama.
2022. jún. 8. 10:56
 33/45 anonim ***** válasza:
#30: nagyon jó megállapítások... :)
2022. jún. 8. 11:13
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

"napi 2-3 óra munka"

Nem te vagy az, aki múltkor azt vázolta fel a kérdésében hogy naponta hányszor szokott szarni? :DDDD

2022. jún. 8. 13:26
 35/45 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy hozzáteszem, én örülök hogy ennyi szorgos kis ember van a világon mint az itt hozzászólók, imádják a munkájukat, imádnak nekem dolgozni, amíg én csak szedem be a lóvét ;)
2022. jún. 8. 13:28
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

"sosem volt ennyire egyszerű kilépni ebből a mókuskerékből"

Valóban? :D

Páromnak két szakmája van, nemrég besokallt az alkalmazotti létből és vállalkozó lett.

A környéken telephelyet venni csak 100+millió forintért lehet, ennyi nem volt a zsebében. Sebaj, bérelt egyet. Három hónap után közölte a tulaj hogy talált más bérlőt úgyhogy kezdődik a felmondási idő, utána viszlát.

Szerinted melyik annyira egyszerű, pár havonta költöztetni a vállalkozást, vagy előhúzni a fülünk mögül laza százmillát?

Őszintén szólva én sokkal jobban elvagyok """rabszolgaként""", így nyugisabb, kisebb a felelősség, kisebb a stressz, kisebb a munkával kapcsolatos kiadásom, stb.

Vállalkozni meg KiTöRnI a MóGuZsGeRéKbŐ az csak itt a gyakorin olyan egyszerű...

2022. jún. 8. 13:49
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

"amikor bp-n vagyok és látom reggel az elhízott, nulla életkedvű, egymás tekintetét kerülő, telefonnyomkodó, péksütit és energiaitalt zabáló emberek tömegét, akkor nem a boldogság, elégedettség jut az eszembe"

Kora reggel tényleg nincs életkedvem, szoktam péksütit is reggelizni és a telefonomon híreket olvasni.

Ettől még köszönöm szépen boldog vagyok. :))

2022. jún. 8. 13:50
 38/45 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te valami MLM fanatikus ember vagy? Mert egy krapek nemrégiben ugyanezzel a dumával akart rávenni arra, hogy változtassak az életemen és felejtsem el a szakmámat mert semmit nem érek el vele csak a "mókuskerékben" maradok benne.
2022. jún. 8. 18:12
 39/45 anonim ***** válasza:
Felszabadítunk!
2022. jún. 8. 19:39
 40/45 A kérdező kommentje:
Uh, gondoltam kíváncsiságból ránézek a hozzászólásokra, de kár volt.
2022. jún. 8. 20:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!