Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Férfiaknál miért alakult ki a...

Férfiaknál miért alakult ki a kézfogás?

Figyelt kérdés
Ha a kölcsönös tisztelet jele, akkor a nőknél miért nem alakult ki?

2022. jún. 7. 12:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak magyarisztánban nem alakult ki. Németknél nő növel, nő férfivel kezet fog(ott a koronáig).
2022. jún. 7. 12:52
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Ez afféle erőpróba is lehetett anno. Nem kimondottan kézfogással kezdtek, inkább az a tipikus medveölelés lehetett, amivel egyrészt kifejezték a túláradó örömet, idegen esetén felmérték az izomzatot, erőt. Csak idővel szelidült kézfogássá, de még most is sokan agresszívan ropogtatják a másik kezét nem is tudatosan :)
2022. jún. 7. 12:52
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Tulajdonképpen még ma is egyfajta szonda az ember jelleméről.

Ha szorongat, ahogy kettes írja, akkor tudom, hogy egy köcsög. Ha meg olyan, mintha döglötthalat adna, akkor tudom, hogy nem egy erős egyéniség.

2022. jún. 7. 12:57
 4/8 anonim ***** válasza:
56%
Nőknél nem alakult ki? Én nő vagyok és kb mondenkivel kezet fogok. Mondjuk olyan volt már, hogy egy lány kicsit csodálkozott, mikor nyújtottam a kezem, és sokan nem is tudnak normálisan kezet fogni.
2022. jún. 7. 13:25
 5/8 anonim ***** válasza:
11%

Alapvetően azt jelezte a másik felé, hogy nincs rossz szándékom "veled" szemben.

Ma olyan b*ulás jele.

A nőknél? A nők alapból egymást vetélytársnak tekintik, akkor mit várnánk?

2022. jún. 7. 13:46
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

Asszem annak a jele volt eredendően, hogy nincs fegyver a kezedben.

Magyarországon a nőknek kell nyújtani a kezét a férfi felé (s a férfinak kötelessége fogadni azt), csak részben nem tudják ezt, részben szégyenlősek.

2022. jún. 7. 14:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Annyi még a témához, hogy 20 éve még totál ciki volt, amikor buliban mentem végig fogtam mindenkivel, és a nagy figyelmetlenségben az egyik ismerős barátnőjének is nyújtottam, na az gáz volt.

Pár évvel később németeknél sportklubban végigkezeltem a férfi tagokkal, volt 2 csaj a kispadon, na ők viccesen szóvá is tették, hogy ők kimaradtak, de kicsit nekik úgy jött ki, mintha lenézném őket.

2022. jún. 7. 14:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs nálam fegyver nem akarok harcolni. Régen ezt jelentette. Ezért fogtak kezet.
2022. jún. 7. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!