Férfiaknál miért alakult ki a kézfogás?
Tulajdonképpen még ma is egyfajta szonda az ember jelleméről.
Ha szorongat, ahogy kettes írja, akkor tudom, hogy egy köcsög. Ha meg olyan, mintha döglötthalat adna, akkor tudom, hogy nem egy erős egyéniség.
Alapvetően azt jelezte a másik felé, hogy nincs rossz szándékom "veled" szemben.
Ma olyan b*ulás jele.
A nőknél? A nők alapból egymást vetélytársnak tekintik, akkor mit várnánk?
Asszem annak a jele volt eredendően, hogy nincs fegyver a kezedben.
Magyarországon a nőknek kell nyújtani a kezét a férfi felé (s a férfinak kötelessége fogadni azt), csak részben nem tudják ezt, részben szégyenlősek.
Annyi még a témához, hogy 20 éve még totál ciki volt, amikor buliban mentem végig fogtam mindenkivel, és a nagy figyelmetlenségben az egyik ismerős barátnőjének is nyújtottam, na az gáz volt.
Pár évvel később németeknél sportklubban végigkezeltem a férfi tagokkal, volt 2 csaj a kispadon, na ők viccesen szóvá is tették, hogy ők kimaradtak, de kicsit nekik úgy jött ki, mintha lenézném őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!