Külföldön más is érzi, hogy egyre furcsábbak a tekintetek, amikor mondja Magyarországról jött?
Én Hollandiában vagyok most és tök látom a másikon ott van benne ez az egész politikai dolog. Van amikor rá is kérdeznek. Elég fárasztó már. Ennél csak az oroszoknak lehet nehezebb :/ :D
Nálatok, hogy megy ez?
Jolvan mar kuss.
Senki le sem fossa a politikat ha normalis napi temakrol beszeltek.
Ha nem birnak akkor nem azert nem birnak mert Orban ezt meg azt vetoz.
Ertelmes ember felfogja hogy az politika te meg egy kulon ember vagy
"néha komolyan már azért olvasok magyar híreket kicsit, hogy tudjak értelmesen valamit mondani, hogy mi meg hogy, mert amúgy nem annyira követem."
"lehet itt okoskodni, de nem úgy viselkedünk az EU-vel mint ahogy az ember a szövetségeseivel a barátaival viselkedik, hanem über köcsög módra. mint aki a kritikus helyzetben is saját bőrét menti és nem érdekli hogy hat ez a csapatára."
Elmondod hogy nem értesz hozzá, mert nem követed. A 9es válaszol, többé-kevésbé értelmesen, erre leugatod hogy kuss?
Ja, maradj is hollandiában....
amúgy mondok neked valamit, és előrebocsájtom, nem sértődök meg ha lepontozol, mert nem a "jajj de szörnyű dolog magyarnak lenni orbán miatt" című sírás következik. (pedig ha valakinek van oka rühellni a teljes magyar jobb-meg baloldalt, az én vagyok, nőnemű, részcigány b.zi... és még csak keresztelve se vagyok XD)
egyrészt az emberek általában tudják hogy ha valahol jó neked, akkor te onnan nem mész el, tehát ha külföldön belefutsz valakibe, aki nem odavalósi, az jó eséllyel nem ért egyet a származási országával. vagyis nem néznek rád "furcsán", mert pl. iránból származol. vagy magyarországról. vagy kínából. vagy bárhonnan. (a pontosság igényéért ebben a hozzászólásban normális emberekről beszélünk, mert nácik mindenütt vannak, de kit érdekelnek)
másrészt ez most rosszul fog esni a kis lelkednek, de orbán messze nem olyan egyértelműen negatív karakter, egyrészt mert a "demokratikus európa" képét kicsit megtépázta az orvoshisztike, a diktatúra, a koncepciós perek, az emberek agresszív tönkretétele, és így egyből nem működik a hidegháborús gyerekmese, miközben mo.n relatíve gyorsan észhez tértek (és mondok egy példát, a kezdetek kezdete óta volt elérhető valóban VÉDŐ védőoltás a megfázásra, akinek erre igénye volt). másrészt mert igen, tudjuk a narratívát, az usa a jófiú, oroszország a rosszfiú, mert usa-bácsi ezt mondta, de az átlag ember azt látja a politikai arcoskodáson túl, hogy aggódik, hogy mi lesz a télen, hogy mennyivel többe fog kerülni az amerikai hajókon importált gáz, elég lesz-e, jutni fog-e neki is, és igen, amikor azt látja, hogy orbán igyekszik megmaradni semleges középnek, akkor nem arra gondol, hogy ez most milyen erkölcstelen dolog, hanem arra, hogy a magyarországi szülőknek lesz fűtése a gyerekszobában. arról meg ne is beszéljünk, hogy most még az ukrán politikai elit összes pereputtya és sugarbabyje is a nyakunkra költözött, és a hisztérikus propagandán kívül senkinek nincs kedve kinyalni a sggüket...
de én őszinte leszek, örülök ezeknek a fejleményeknek, ahogy egyre több ember kérdőjelezi meg a "nyugat jó kelet rossz" fekete-fehér kis mesét, úgy egyre több remény nyílik normális politikát folytatni.
" című sírás"
"másrészt ez most rosszul fog esni a kis lelkednek, "
Mi szükség van az ilyen fajta beszólogatásra, 15? Az egész hozzászólás hozza a magyar közgondolkodást, tele önellentmondással, bántalmazotti védekező mechanizmusokkal, fojtott agresszióval stb.
Kérdező, én megerősítem, hogy az ország neve külföldön mostmár mindenképp összefonódik Orbánnal, pont mint Oroszországé Putyinéval. És ennek megfelelően reagálni is szoktak, szóval mindenképp magunkon viseljük a terhet. Más kérdés, hogy vannak akiknek tetszik Orbán ténykedése.
"komolyan miért szóltok olyan kérdéshez hozzá, amiben nem vagytok érintettek?"
Aham, tehát akkor most bevallottad hogy az egész kérdés csak provokáció volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!